StoryEditorOCM
OstaloCovid u teatru

Korona poharala i šibensko kazalište: nije se sastalo ni Vijeće, odluku o izboru ravnatelja donijet će za desetak dana

Piše Marija Lončar
20. siječnja 2022. - 12:08

Korona je desetkovala i šibensko kazalište. Cijeli gornji kat upravne zgrade, ured ravantelja i Međunarodnog dječjeg festivala trenutačno je izvan pogona, a novooboljelih ima i među zaposlenicima u računovodstvu i produkciji na prvom katu zgrade.

Danas se u uredu ravantelja Jakova Bilića trebalo sastati i Kazališno vijeće (KV) kako bi donijelo odluku o imenovanju novog ravnatelja šibenskog HNK, nakon što je sredinom prosinca bio raspisan natječaj a rok za slanje prijava završio 3. siječnja. No, predsjednica KV-a Anđela Fržop, članica dramske amaterske skupine Pučkog otvorenog učilišta Vodice, kazala je kako je sastanak odgođen do daljnjeg, vjerojatno za desetak dana, jer zbog novonastale situacije nemaju uvjeta za rad.

- Sinoć su mi javili iz kazališta da su svi iz ureda ravnatelja, gdje se sastajemo, pozitivni. Morali smo odgodili sastanak, ali ćemo svoju odluku svakako donijeti na vrijeme, u zakonom propisanom roku – kazala je Fržop uz koju, u Vijeću još sjede i sudbinu šibenskog teatra kroje: umirovljeni arheolog Marko Menđušić, fotograf Valentino Dražić Celić te glumica Franka Klarić i šef tehnike u kazalištu Frane Celić.

Aktualni ravnatelj Jakov Bilić, koji je ušao u zadnju godinu svog mandata, jedini se javio na raspisani natječaj, pa nije teško predvidjeti kakvu će odluku KV donijeti kada se dkonačno uspije sastati. Jakov Bilić, izvjesno je novi je stari ravnatelj šibenskog kazališta.

19. travanj 2024 08:31