StoryEditorOCM
OstaloPada žbuka

Kazalište "pregledali" vatrogasci, uklonili svu potencijalno opasnu žbuku i kamenje s vijenca da ne bi pali na prolaznike

Piše Šibenski.hr
1. ožujka 2018. - 17:45

Ni šibenskog kazalište nije moglo "lišo" proći zbog niskih temperatura, hladnoće i snijega. Naime s pročelja na Poljani odlomio se manji komad žbuke i pao na pločnik. Opasnija situacija pak bila je na sjeverozapadnom dijelu kazališta iznad bočnih, tj. tehničkih vrata prema Starom pazaru gdje su se, uz žbuku, s vijenca odlomili i kameni dijelovi. Nitko na sreću, ističe ravnateljica HNK u Šibeniku Maja Trlaja, nije bio ozlijeđen.

-Čim smo vidjeli što se dogodilo pozvali smo vatrogasce i komunalnu službu. Vatrogasci su u vozilu s dizalicom obišli oko cijelog kazališta te uklonili svu žbuku i dijelove koji su  se mogli odlomiti i koji su bili potencijalna prijetnja prolaznicima. To je bilo preventivno  – kazala je Trlaja.

No, alarm se davno upalio. Zgrada kazališta u vrlo je derutnom stanju već godinama i vapi za obnovom, i u građevinskom i tehničkom smislu. Trlaja kaže kako će do sredine ožujka biti gotova projektna dokumentacija obnove cijelog kazališta. Investicija se procjenjuje na oko 30 milijuna kuna, a novac će, kaže, tražiti iz EU fondova.

 

28. lipanj 2024 08:45