StoryEditorOCM
Knjigepero antičević

Ovaj majstor strast je naslijedio od bake i majke, sada imate priliku da i vas nešto nauči o tajnama ljekovitog bilja

Piše Šibenski.hr
18. lipnja 2024. - 20:18

U Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" Šibenik, u četvrtak, 20. lipnja u 12:00 održat će se predstavljanje knjige Pere Antičevića "Ljekovito bilje".

Fitoterapeut i travar Antičević, koji živi u Kninu, vlasnik je obrta Api-herba za proizvodnju pripravaka od pčelinjeg meda i preparata od ljekovita bilja, a njegov OPG Antičević bavi se istom djelatnošću.

Antičević je poznat po svojoj pažljivoj praksi skupljanja bilja isključivo na nezagađenim područjima Velebita, Biokova, Slavonije i Posavine, a neke biljke uzgaja i sam u okolici Knina. Svoju strast prema ljekovitom bilju naslijedio je od majke i bake koje su ga naučile tajnama bilja, a on je kroz desetljeća prakse dodatno usavršio i provjerio njihove recepte.

Knjiga "Ljekovito bilje" predstavlja zbirku njegovog dugogodišnjeg znanja i iskustva. Autor je pažljivo bilježio sve recepte i metode koje su se pokazale uspješnima, kako bi ih sada mogao podijeliti s javnošću. Ova knjiga se smatra "enciklopedijom" ljekovitog bilja, te je namijenjena svima koji žele u svoj dom unijeti prirodne metode liječenja.

Svi proizvodi obrta Api-herba prošli su rigorozna ispitivanja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, što potvrđuje njihovu sigurnost i učinkovitost. Među njima se posebno ističe zeleni med, jedinstveni proizvod od bagremovog meda i sokova trava, poznat po svojim ljekovitim svojstvima. Antičević je i stalni suradnik časopisa "Alter", u kojemu godinama objavljuje svoje recepte i savjete i na taj način doprinosi širenju znanja o fitoterapiji.

Knjigu "Ljekovito bilje", objavljenu 2023. godine u nakladi Arvalisa j. d. o. o. iz Zagreba, predstavit će mr. sc. Goran Grguričin i autor.

image

U šibenskoj Knjižnici bit će predstavljena knjiga Pere Antičevića

28. lipanj 2024 11:24