StoryEditorOCM
Izložbebogati opus

Izložba fotografija prvog hrvatskog paparazza: Lazić u Muzej grada Šibenika doveo Davida Bowiea, Elizabeth Taylor, princezu Dianu...

Piše Marija Lončar
1. srpnja 2021. - 22:01

Izložba fotografija prvog hrvatskog paparazza Jadrana Lazića, Splićanina s adresom u Los Angelesu, otvorena je u Muzeju grada Šibenika. Privukla je pozornost velikog broja Šibenčana koji su imali priliku zaviriti u dio bogatog opusa ovog svjetski poznatog fotografa koji je u 50 godina karijere snimio najpoznatija lica iz svijeta filma, glazbe, ali i politike.

David Bowie, Elizabeth Taylor, Jack Nicholson, Sophie Loren, Grace Jones, Lady D, ali i hrvatski glumac Goran Višnjić te hrvatske dive Tereza Kesovija i Radojka Šverko neke su od Lazićevih fotografija koje su se našle na  izložbi u  šibenskom muzeju.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Izložbu prati i velika luksuzna monografija u dva toma u kojoj na gotovo tisuću stranica Lazić piše o svom fotofrafskom putu i ulasku u hollywoodski svijet slavnih. Koautor monografije je pisac Renato Baretić, a urednik Jadran Kapor koji je i otvorio izložbu svog slavnog imenjaka.

- Fotografije koje ćete vidjeti na izložbi učinit će vam se poznate.  To je zato što su bile objavljene u svim poznatim svjetskim magazinima. Znate, fotografi su uvijek s one druge, krive strane objektiva, one koja se ne vidi. Njihova imena uvijek su sitno napisana i zato mi je drago što je na naslovnici ove monografije, kapitalnog djela velikog fotografa, njegovo ime ispisano velikim slovima - kazao je Kapor.

image
Jadran Kapor i Jadran Lazić
Nikša Stipaničev/Cropix

Izložba Jadrana Lazića, inače,  prva je u posljednjih godinu dana korone koja je imala "normalo" otvorenje pred posjetiteljima,  a ne online.

18. travanj 2024 12:57