StoryEditorOCM
Glava u balunuGlava u balunu

Karte za Šubićevac su prihvatljive: Klub se voli i takujinom, priče o (pre)skupoj Šubiji su isforsirane!

Piše Ivo Mikuličin
29. lipnja 2024. - 09:47
Sibenik, 250524. Stadion Subicevac. Utakmica 32. kola SuperSport Prva NL, HNK Sibenik- NK Dubrava Tim kabel. Na fotografiji: Funcuti.Niksa Stipanicev/Hanza Media

Kad je autor ovih redaka, potaknut domoljubnim i glazbenim razlozima, stigao na proslavu 40. obljetnice Hrvatske katoličke misije u Londonu, koja djeluje u blizini stadiona prvoligaša Fulhama, ostao je itekako iznenađen poslije glasno izražene želje da posjeti nedjeljnu utakmicu. Čekao ga je pomalo iznenađujući odgovor engleskog Zadranina, arhitekta i bivšeg veslača Miše Marlaisa: - To Vam je nemoguća misija! Ja već četiri godine čekam da dobijem pretplatničko mjesto za utakmice Fulhama. U tom smislu situacija se nije bitno izmijenila ni kad je spomenuti klub ispao iz Premijer lige. Navijači su mu ostali jednako vjerni.

Na tu londonsku epizodu podsjetila nas je nedavna obavijest o cijenama ulaznica i pretplatničkih karata za novu prvoligašku sezonu na Šubićevcu, pa i, što kriti, u medijima pokrenuta rasprava o tome je li pretplata od 130 eura za 18 ovosezonskih utakmica ili 8 od 10 eura, bez pretplate, po utakmici previsoka!?

Ako je suditi po cijenama drugih usluga, posebice glazbenih priredbi, onda je teza o „previsokim cijenama karata“, ruku na srce, isforsirana, pretjerana. Pogotovu, kad to spojimo sa zanimanjem za šibenske nogometne priredbe, koje je u zadnjih nekoliko mjeseci u stalnom porastu, a koje je, sigurni smo, dodatno naraslo ulaskom Narančastih u društvo najboljih.

Pitanje je, međutim, kad ćemo doći na razinu razmišljanja engleskih i ostalih navijača iz „Lige petice“!? Točnije, da posjeta utakmicama ne ovisi previše o natjecateljskoj krivulji kluba, u vjernost kojemu se itekako zaklinjemo u trenucima slavlja, kakvo je bilo nedavno na Poljani. Šibensko i silno emotivno.

Šibenske prijatelje nogometa u tom smislu dodatno grije informacija kako bi modernizirani stadion na Šubićevcu bio ne samo ugodan oku, već i „sigurna zaštita od sunca, bure i kiše“, što je najavljujući svoj idejni projekt obećala arhitektica Angela Vlaić, čime bi gledanje šibenskih nogometnih utakmica dobilo toliko potrebnu komociju. Slično onoj, kakvu odnedavno uživaju prijatelji nogometa u Osijeku. No, u tom smislu moramo biti itekako realni. Točnije, neovisno o neskrivenim ambicijama predsjednika (i vlasnika) HNK Šibenik Željka Karajice na spomenute primamljive uvjete gledanja utakmice na dobrom, starom Šubiju čekat ćemo, ruku na srce, najmanje tri godine. Dotle, valja razmisliti o tome kako posjetu šibenskim prvoligaškim utakmicama učiniti jednostavnijom, ugodnijom.

- Osobno, nemam dvojbe oko toga hoću li ili neću kupiti godišnju pretplatničku kartu. No, volio bih da nama, koji smo se bez premišljanja odmah odlučili za takav odnos prema klubu, klupsko vodstvo osigura i jednostavniju posjetu. Točnije, da bude poseban ulaz za pretplatnike. Razlog: ne bih želio da se ponove scene iz ovog proljeća, kad smo, zbog gužve na zapadnim ulazima, kasnili na početak utakmica – otvorio nam se fetivi Šibenčanin i desetljećima odani prijatelj narančaste boje 76 – godišnji Zoran Belamarić – Mingela.

Ne vjerujemo kako je Belamarićeva molba nerealna ili „nemoguća“ u organizacijskom smislu. Pogotovu, ako klupsko vodstvo želi slijediti izuzetno pozitivni trend ovog proljeća, kad je dizanjem forme momčadi Šibenika(op.p. ostvareno je 14 pobjeda u nizu) usporedo raslo i zanimanje Funcuta i ostalih prijatelja nogometa za Šubićevac.

29. lipanj 2024 09:48