StoryEditorOCM
FotogalerijaSretna nova 2020.

Odlična glazba i vatromet otjerali zle duhove (FOTO)

2. siječnja 2020. - 13:18

S obzirom na to koliko je grmjelo i praskalo, Šibenik u Novoj 2020. neće imati zlih duhova. Istjerala su ih čak dva raskošna vatrometa na prijelomu godina, točno u ponoć, dok je u Adventurinu Parkiću s pozornice odlazio Neno Belan zajedno s Fiumensima prepuštajući mjesto Cubismu, a na pozornici kod Katedrale pripremao se zasvirati Stereo MC'S.

Oni koji prate taj britanski band kažu da je njihov nastup u Šibeniku bio upravo svjetski, no takva je bila i cijela atmosfera u Krešimirovu gradu na ispraćaju Stare godine. Gradonačelnik Željko Burić i župan Goran Pauk čestitali su sugrađanima i gostima Šibenika Novu godinu nazdravljajući šampanjcem s pozornice u Parkiću malo poslije ponoći, a Šibenik je bio jedini grad u zemlji s organiziranim dočekom Nove godine na tri pozornice u staroj gradskoj jezgri: posvuda je jedva igla mogla pasti na pločnik. Kome nije odgovarala glazba bandova, na Maloj loži, trećoj sceni Adventure uvedenoj ove godine, dobru zabavu pružio je DJ Kristijan Molnar, poznat i vrlo uspješan u regiji. Bilo je na Silvestrovo Zadrana i Splićana koji su najviše zbog izvođača izabrali Šibenik za doček Nove, a s domaćima su se ludo zabavljali i gosti iz inozemstva.

Jedva da je trebalo hodati, jer je bilo dovoljno prepustiti se rijeci ljudi koja je kuljala šibenskim kaletama od pozornice do pozornice, tako da se điravalo kao nekad. Gdje god da vas je rijeka ljudi nanijela - i ako vam živa bujica nije svukla odjeću - bilo je dobro, svjedoče i fotografije Nikše Stipaničeva.

18. travanj 2024 07:46