StoryEditor
ReflektorKOJA STATIVA!

Stipe Mađor čekao da mu poštar iz Banovine donese odobrenje za štekat ispred ‘Barake‘, kad ono stiglo rješenje o uklanjaju! Pitali smo Grad hoće li mu nakon svega izdati dozvolu, evo odgovora

Piše Gabrijela Radanović
31. siječnja 2020. - 23:59
Stipe Mađor se nije obradovao poštaruBožidar Vukičević I Tom Dubravec/hanza Media

Čini se da će Stipe Mađor, vlasnik novootvorenog ugostiteljskog objekta “Baraka” u Vukovarskoj ulici pokraj Higijenskog, prije dobiti rješenje o uklanjanju štekata, nego rješenje o njegovom odobrenju.

Naime, nakon što su djelatnici Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo obavijestili vijećnika Jakova Prkića kako je štekat ispred “Barake” postavljen bez odobrenja, upitali smo Banovinu hoće li naložiti uklanjanje bespravnog štekata.

- Nakon naplaćenih mandatnih kazni stranci je poslano Rješenje o uklanjanju i vodi se daljnji postupak na temelju Zakona o upravnom postupku - odgovorili su nam iz Gradske uprave.

Budući da su stolovi, stolice, suncobrani i grijalice prije nešto manje od mjesec dana postavljeni bez odobrenja, zanimalo nas je hoće li se spomenutom ugostitelju uopće dozvoliti korištenje javne površine za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, ako je prethodno, samovoljno i ilegalno postavio štekat, i time prekršio gradske propise.

Iz Banovine su nam odgovorili kako o eventualnoj dozvoli za postavljanje štekate odlučuje komisija i nije moguće prejudicirati njihovu odluku.

Split dobio novi ilegalni štekat: uzurpatoru javne površine na Gripama Grad 'opalio' kaznu, a on se pita: Zašto se diže prašina?

 

#BESPRAVNI šTEKATI#BARAKA, SPLIT#STIPE MAđOR

Izdvojeno