StoryEditorOCM
TV&RealityBIT ĆE NAPETO

Bliži se spektakularna večer, evo što nas sve čeka večeras u velikom finalu Eurosonga

Piše SCENA SD
13. svibnja 2023. - 18:46

Epsko finale Eurosonga 2023. sve je bliže i bliže, a ove je godine - nakon šest godina vrlo napeto i za Hrvate.

Let 3, riječki bend koji je ovogodišnji predstavnik Hrvatske na prestižnom glazbenom natjecanju, u prvoj je večeri polufinala prvi prozvan kao sudionik finala. Njihova antiratna satirična pjesma "Mama ŠČ!" u kratkom je roku postala viralna na društvenim mrežama i popularna među publikom zbog duboke poruke aktualne za sadašnja vremena i predstavljene na vrlo interesantan način.

Večeras će se natjecati i države iz kategorije "Big Five", koje, prema pravilima Eurovizije, imaju automatski prolaz u finale: Francuska s pjesmom "Évidemment", Italija s pjesmom "Due Vite", Španjolska i pjesma "EAEA", Njemačka i njihova pjesma "Blood & Glitter", Velika Britanija s pjesmom "I Wrote A Song", a od ove godine i Ukrajina i njihova "Heart Of Steel". 

Redoslijed kojim će se pjesme izvoditi večeras, mnogi misle, ide u našu korist, jer se Let 3 našao na predzadnjem mjestu. Što se tiče stanja na kladionicama, favoriti i dalje ostaju Švedska s natjecateljicom Loreen - koja je 2012. odnijela pobjedu na Euroviziji, a uz nju Finska i Ukrajina, a stanje nije loše ni za naše momke - koji su se počeli "penjati" te su trenutno na 12. mjestu. Susjedi iz Srbije, odnosno njihov natjecatelj Luke Black prema najnovijim podatcima nalazi se na 23. mjestu. 

Letovci su putem društvenih mreža gledatelje pozvali na glasanje, a sudeći po objavama pod oznakom #Eurovision2023, podrška koju će večeras dobiti neće biti zanemariva. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:45