StoryEditorOCM
ShowbizZAPEČAĆENA BAUŠTELA

Raskrinkani Lepa Brena i suprug Boba, grade gdje ne smiju? Sve otkrio dron, podignuta je tužba, evo svih detalja

Piše Scena SD
31. svibnja 2023. - 12:59

Protiv Lepe Brene i njenog supruga Slobodana Bobe Živojinovića podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da su gradili bez građevinske dozvole, javlja klix.ba.

Inspektor je podnio prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a za ovo djelo je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina te novčana kazna, piše portal. Slučaj bespravne gradnje otkriven je nakon što je ekipa emisije "Paparazzo Lov" u travnju dronom snimila dvorište ovog objekta.

Ubrzo nakon toga, građevinski inspektor je ustvrdio da bračni par nema građevinsku dozvolu. Radovi su obustavljeni, a ilegalno gradilište zapečaćeno.

image

Lepa Brena i Boba Živojinović

Goran Mehkek/Cropix

"Postupajući u navedenom predmetu, građevinski inspektor je izvršio inspekcijski nadzor na navedenoj lokaciji i utvrdio da investitori bez rješenja o građevinskoj dozvoli izvode radove na izgradnji objekta katnosti prizemlje plus zidovi prvog kata. Građevinski inspektor donio je rješenje o zatvaranju gradilišta. Shodno članu 135 Zakona o planiranju i izgradnji, inspektor je donio rješenje 8. 5. 2023. o obustavi radova i uklanjanju izvedenih radova na spomenutom objektu u roku od sedam dana. Također, građevinski inspektor je protiv investitora podnio kaznenu prijavu", navedeno je u dopisu poslanom Kuriru.

Odvjetnik bračnog para Živojinović, Miša Petrovski, potvrdio je da je točno da su primili rješenje kojim je obustavljeno izvođenje građevinskih radova i naloženo uklanjanje izvedenih radova.

image
Ranko Šuvar/Cropix

"Obavještavam vas da ćemo u ostavljenom roku uložiti žalbu na navedeno rješenje Ministarstvu građevinarstva, prometa i infrastrukture RS, imajući u vidu da prilikom donošenja navedenog rješenja prvostupanjski organ nije uopće, ni na koji način, uzeo u obzir činjenice u vidu dokumenata koje smo dostavili, a to je da je za navedeni objekt podešen zahtjev za ozakonjenje nadležnom organu uprave, kao i da je objekt ucrtan u katastru", naveo je odvjetnik.

Dodao je da smatra da su ove činjenice od ključnog značaja za odlučivanje u ovoj pravnoj stvari, piše klix.ba.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:46