StoryEditorOCM
Showbiziskusile eurosong

Maja Blagdan iznenađena: Još smo dobro i prošli, jedna stvar mi nikako ne izlazi iz glave; Doležal: Kuhinje uvijek ima

Piše Tina Premec/JL
12. svibnja 2024. - 18:36

Naše dvije poznate pjevačice, Sanja Doležal i Maja Blagdan, koje su obje iskusile eurovizijski teren kao i odličan plasman na Eurosongu nisu razočarane drugim mjestom koje je na kraju osvojio Baby Lasagna.

- Ishod je fantastičan, stvarno je to veliko uzbuđenje. Žao mi je i to jako što nismo taj još jedan koračić uspjeli napraviti. Ali, evo ja mislim da je i ovo fenomenalno, da nemamo što biti nezadovoljni ili žalosni. Svaka čast. I zamišljam kako bi bilo fantastično da smo pobijedili. Kako bi to bila odlična izvedba i nevjerojatan party na kraju. Eto baš mi je to prošlo kroz glavu; da smo pobijedili kako bi bilo da ponovno pjeva, stvarno ludnica. No, nemamo se stvarno što žaliti - zaključuje Maja Blagdan koja je prva Hrvatskoj na Eurosongu donijela sve do sada najviši plasman; četvrto mjesto s pjesmom "Sveta ljubav" 1996.

Što se tiče disbalansa u ukusu žirija i publike, Blagdan kaže kako je i pretpostavila da će tako biti.

- Žiri ima neke druge kriterije. Recimo za neke druge zemlje sam bila iznenađena, moram priznati. Mislila sam da će biti puno gora situacija, dobro je sve ovo skupa ispalo. Zapravo smo što se žirija tiče još i dobro prošli jer su neke druge zemlje za koje sam mislila da će ih žiri vrednovati, na kraju gore prošle od nas. Vjerujem da je ovo ipak bila neka realna slika, s tim da sam ja računala na publiku. Da smo tu malo potegnuli više, to bi bilo to - ističe Blagdan kojoj je teško prognozirati kakva glazbena budućnost sada očekuje Marka Purišića.

image

Maja Blagdan

Darko Tomaš/Cropix

- To ovisi o njegovim afinitetima, njegovim željama, a svakako da će ovo sada biti jedan veliki zalet za njega. I ako bude želio, slijedećih godinu, dvije bit će mu otvorena vrata za neke stvari. Sad koliko je spreman, koliko toga ima pripremljeno, to ne znam, ali svakako brzo treba iskoristiti ovu situaciju - naglasila je Blagdan.

Sanja Doležal zajedno s Novim fosilima donijela je s pjesmom "Ja sam za ples" 1987. četvrto mjesto Jugoslaviji.

- Nisam razočarana, dapače jako sam sretna. To je definitivno najveći uspjeh Hrvatske do sada. Pokazalo se da žiri misli drugačije od publike, ali najviše bodova od publike to je velika, velika stvar. Za dlaku je izmaknula pobjeda, mislim da je definitivno Marko zaslužio biti prvi, ali eto... Dogodilo se - govori Doležal. Pitamo je li tu bilo ‘kuhinje‘, kao što je to navodno bio slučaj prošle godine sa Švedskom i Finskom.

- Kuhinje uvijek ima, ali eto možda najviše ta činjenica da se ukus žirija ne poklapa s ukusom publike,... što zapravo nije ništa čudno. Mislim da Marko mora biti jako, jako ponosan i da je to fenomenalan rezultat, ali možda ostaje neki gorak okus u ustima, ali što tu možemo. Imao je izvrstan nastup, isto kao i u polufinalu, uvjerljivo, energično, ma fenomenalno! Zaista se čuje preko malog ekrana reakcija publike i nemam riječi zamjerke na njegovu izvedbu - zaključila je Doležal.

image

Sanja Doležal 

Davor Pongračić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 02:38