Tea Katunarić Kirjakov
Županija za tebe

Splitska arheologinja i povjesničarka umjetnosti realizirala studije o Šćedru i Starom Gradu zahvaljujući županijskim poticajima

StoryEditor
Piše PROMO
24. travnja 2021. - 07:00

Do poticaja u razvoju vlastitih ambicija nikad nije bilo jednostavnije doći. Zahvaljujući natječajima koje nudi Županija za tebe, možete ostvariti sve vaše želje i interese. Splitsko-dalmatinska županija naime nudi potpore za novorođenu djecu, studiranje u drugom gradu, educiranje u IT-u, adaptaciju kuće, razvoju studija podmorja te gospodarskih i poduzetničkih ideja.

Pomoću mjere potpore u osnivanju i razvoju malog gospodarstva na području županije u proteklom razdoblju dodijeljeno je čak 747 poticaja. Prosječan iznos potpore tako je iznosio 18.536,06 kuna dok je vrijednost svih potpora iznosila ukupno 15.800.000,00 kuna. Ovim se poticajima stanovnicima županije osigurao bolji i kvalitetniji život.

Splitsko-dalmatinska županija također nudi i potpore u istraživanju mora u sklopu projekta Pomorsko je dobro. Arheologinja i povjesničarka umjetnosti na Odsjeku za likovnu kulturu i umjetnost Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu Tea Katunarić Kirjakov istraživala je i prezentirala pomorsku baštinu Starog Grada za čije je istraživanje u 2019. godini sufinancirano 10.000,00 kuna. Studije je odlučila nastaviti pa je tako u 2020. godini započela s istraživanjem i zaštitom podvodnih arheoloških lokaliteta otoka Šćedra. Županija je tada sufinancirala istraživanje s 50.000,00 kuna.

- Ponosna sam što je županija dala potporu i razumijevanje za zaštitu kulturne nacionalne, ali i svjetske baštine – ističe Katunarić Kirjakov.

Vaši projekti i želje također mogu ugledati svjetlo dana. Posjetite stranicu Županija za tebe i pronađite natječaj koji vas zanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:36