StoryEditorOCM
PromoGLADIATORS4SALONA

Dva dana košarke u antičkom ozračju uz NBA zvijezde

Piše promo
24. rujna 2024. - 10:53

Proteklog vikenda 21. i 22. rujna, u amfiteatru Saloni odigran je košarkaški turnir 3x3 pod nazivom #Gladiators4Salona, na kojem je nastupilo gotovo 200 djece i odraslih u šest kategorija - U12, U14, U16, U18, 18+, 35+. Turnir je okupio mlade uzraste i seniore, a sve u želji da se mlade afirmira kroz sport te popularizira disciplina 3x3, koja već ima i olimpijsku razinu. Košarka 3×3, motor je razvoja košarke, te je jedan od vodećih urbanih sportova u svijetu s bazom od 200 milijuna igrača svih uzrasta i vještina. Kroz dva dana natjecanja, odigrane su ukupno 62 utakmice te su dodjeljene nagrade i pehari najboljima.

image
Gabrić Media

3x3 disciplina dostupna svima

Za natjecanje na turniru prijavili su se profesionalni igrači, mladi košarkaški reprezentativci, ali također i entuzijasti koji su tek krenuli s igranjem košarke na ulici.

Turnir se održao u organizaciji košarkaškog kluba Adriatic iz Splita i košarkaškog kluba Solin, uz potporu i pokroviteljstvo grada Solina, Arheološkog muzeja u Splitu, Ministarstva turizma i sporta, Splitsko – dalmatinske županije i Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, košarka je uronila u jedinstveni povijesni ambijent.

image
Gabrić Media

Prijavilo se 37 ekipa, odigrane 62 utakmice

Turnir se održao u rimskom amfiteatru Salone pored Solina. trajao je dva dana. Natjecali su se djeca i mladi uzrasta U12, U14, U16, U18, seniori, te ženske ekipe U12, U14, U16.

Pobjednici u kategoriji seniora su ekipa „Marjan“, drugoplasirani „Old Stars“ i trećeplasirani „Statist“.

U18 kategoriju osvojila je momčad „Kiseli“, kategoriju U16 osvojila je ekipa „Smetlari“, U14 ekipa „Komarci“, U12 „Solin“ te u ženskoj kategoriji uzrasta 14 najbolje su bile „Najluđe“ i u uzrastu do 16 godina ekipa „Boki“.

Posebno je bio zanimljiv publici dio programa kada su svoje iskustvo s mladim igračima podijelili nekadašnji NBA igrači Bruno Šundov i Roko Ukić.

"Cilj ovog turnira je afirmacija djece u košarci u disciplini 3x3. Ovaj sportski turnir, jedinstven je sportsko-turističko-edukativni događaj koji ima i natjecateljsku komponentu. Prioritet nam je rad s mladim uzrastima. Naša je želja da turnir s godinama raste te postane tradicionalan. Posebno se zahvaljujem Arheološkom muzeju u Splitu i ravnatelju Anti Jurčeviću koji su podržali priču od prvog dana, Pro Tour 3x3 organizaciji i Tomislavu Prpiću, Dariu Livajiću neumornom moderatoru turnira i Roku koji uvijek nađe vremena za sport i mlade", kazao je Bruno Šundov, nekadašnji NBA igrač, organizator i predsjednik KK Adriatica.

image
Gabrić Media

„Privilegija je biti dio ove priče, zaigrati u ovom povijesnom lokalitetu, čestitao bi Brunu Šundovu, Adriaticu i momcima iz KK Split na sjajnoj ideji i realizaciji“ kazao nam je nekadašnja NBA zvijezda Roko Ukić

„Zahvaljujemo se našim partnerima gradu Solinu i  Arheološkom muzeju u Splitu, partnerima projekta, koji su prepoznali ideju koja objedinjuje rad s mladima i promociju najvrijednijih povijesnih lokaliteta“ kazao nam je suorganizator i predsjednik KK Solin Luka Vuković

Zamjenik Splitsko – dalmatinskog župana Stipe Čogelja dodjelio je nagrade najmlađim uzrastima te naglasio „Splitsko – dalmatinska županija je stala i uvijek će stati iza projekata koji promoviraju sport i mlade, malo koja zemlja se može pohvaliti turnirom u ovakvom jedinstvenom ambijentu. Čestitke organizatorima!“

image
Gabrić Media

„Turnir je odrađen iznad očekivanja, vjerujem da ćemo svake sljedeće godine rasti i biti sve bolji. Grad Solin podržao je ideju od samog početka i bit ćemo uz organizatore i ubuduće“ kazao je zamjenik solinskog gradonačelnika Ivica Rakušić.

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 11:09