GOSPODARSTVO

‘AUTOREMONT‘ Složna braća dobar biznis grade

Piše Braco Ćosić Braco Ćosić i privatna fototeka firme Autoremont
20. prosinca 2021. - 10:23

Stara poslovica koja kaže kako složna braća kuću grade, a nesložna je razgrađuju, pokazala se točnom na bezbroj primjera.

U ovoj priči, koja može biti itekako poučna, glavnu ulogu imaju dva brata iz Imotskog. Jedan je 25-godišnji Mario Bašić, a drugi njegov 16-godišnji brat Antonio. Mario je računalni tehničar, a Antonio budući autoelektro-dijagnostičar. Momci mladi, život tek ispred njih, a već kuju velike poduzetničke planove za budućnost.

image
Antonio i Mario Bašić - 'Autoremont'

I ne samo da ih kuju, već imaju itekakve čvrste temelje da sve to skupa i - ostvare. Rekosmo da je priča i poučna, a tajna te poučnosti leži u činjenici da ni jedan ni drugi neće tražiti posao izvan rodnog Imotskog, već će ga zasnovati na kućnom pragu, tu ostati i osnovati obitelj. Nema veće radosti za njihove roditelje!

- Tako je - veli nam Mario, koji je već s 25 godina postao vlasnik specijalizirane firme "Autoremont", jedine takve u Imotskoj krajini.

- Moj otac Dragan punih je 25 godina sa svojim bratom imao firmu u kojoj su glavnu riječ imali teški građevinski strojevi, bageri, šleperi, kamioni, utovarivači. Vrijeme je došlo da sadašnju isključivo očevu firmu preuzmemo ja i mlađi brat. Najbitnija odluka u svemu bilo je naše suglasje da želimo ostati u Imotskom i tu graditi našu novu firmu i našu budućnost - veli Mario i nastavlja.

- Otac je postavio temelje, zapravo sve nam je pripremio i mi samo trebamo nadograđivati, raditi i stvarati pozitivne rezultate. A naš "Autoremont", možemo se pohvaliti, mlada je firma utemeljena u ožujku ove godine i ima tri specijalnosti, sve tri posložene na istom mjestu, zbog čega je jedinstvena u Imotskoj krajini. U zatvorenim uređenim prostorima kvadrature od oko 1200 metara četvornih tri su linije što uslužnih, što proizvodnih djelatnosti sa sofisticiranim uređajima.

Jedna linija je montaža i zamjena i balansiranje guma, od osobnih automobila, kamiona, šlepera, do utovarivača i bagera. U jednom turnusu možemo opremiti jedan veliki šleper ili tegljač s prikolicom. Osim toga, kupci mogu kod nas kupiti sve vrste guma za teške strojeve i kamione. Ako ih, recimo, trenutačno nemamo, u roku od 12 sati ih dobivamo.

Drugi program je pjeskarenje i lakiranje.

- To je novi program koji smo uveli i koji se u nas provodi u zatvorenim prostorima. Da budem jasniji, vi dovezete neki stari kamion, tegljač, šleper, bager ili neki radni stroj koji je oštećen ili je u derutnom stanju, bilo da se radi o karoseriji ili samoj kabini. Naši djelatnici, koji su vrhunski obučeni za to, u određenom vremenu sredit će vam ga i predati u posve novom izdanju, s uređenom limarijom, ofarbanog i spremnog za rad. Uz to dajemo i garanciju na naš posao i dijelove. Ja bih pojednostavio ovu našu novu liniju u jednoj rečenici. Vi dovezete neki stari stroj i kažete što biste htjeli i mi vam ispunimo vaše zahtjeve - kazao je Mario i nastavio...

- Treća komponenta našeg "Autoremonta" svakako je vrlo zanimljiva. Od sada u našim halama vlasnici osobnih motornih vozila, vlasnici kamiona, teških građevinskih strojeva i bagera na jednom mjestu mogu popraviti kompletan motor. Getribu, kvačilo... Bilo da im mijenjamo nove dijelove, ili naši djelatnici na licu mjesta osiguravaju potrebne dijelove za njihova vozila. Kako moj brat Antonio ubrzo ide i na specijalizaciju za autoelektro- dijagnostičara, naše usluge bit će kompletirane. I ono što je najvažnije za naše klijente, ne trebaju čekati dugo za neki dio za svoj automobil ili kamion. Mi im to rješavamo u roku od 24 sata - veli nam Mario Bašić.

- U skoroj budućnosti idemo u nabavu nove termolakirnice u koju će moći stati kamion ili tegljač od 18 metara - na kraju razgovora o imotskom "Autoremontu" dometnuo nam je najstariji Bašić, otac Dragan.

I doista, kada smo obišli uređene hale nove imotske firme "Autoremont" u Glavini Donjoj, u predgrađu Imotskog, uvjerili smo se u autentičnost njihovih riječi. S "Autoremontom" Imotski je definitivno dobio jedan novi i moderan iskorak ne samo u uslužnoj djelatnosti automehanike i autolimarije, već i u proizvodnoj djelatnosti, o čemu su imotski vlasnici automobila i teških strojeva nekada mogli samo maštati.

28. rujan 2024 15:24