StoryEditorOCM

ENTER konferencijaZaronite besplatno u - Spaladum Areni! ‘Pogled u plavo‘ organizira se s punom opremom, u kontroliranim uvjetima i za sve uzraste

Piše OM
8. prosinca 2021. - 13:09

Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, u sklopu svog projekta "Pomorsko je dobro", sudjelovanje na ENTER konferenciji koja će se održati 10. i 11. prosinca 2021. godine u splitskoj Spaladium Areni, obilježit će održavanjem besplatnih probnih ronjenja.

U sklopu Pogleda u plavo, za sve zainteresirane posjetitelje i ljubitelje podvodnog svijeta bit će omogućena besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i za sve uzraste te uz stručni nadzor instruktora ronjenja RK Giričić iz Kaštel Gomilice, RK Solin, RK Nemo-Brač te uz podršku Stijeg, podvodnih radova i Nemo-Adria Rescue Teama.

U organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije i Agencije Promocija ronjenja svi zainteresirani posjetitelji ENTER konferencije imat će jedinstvenu priliku tijekom dva dana besplatno zaroniti u montažnom bazenu te spoznati čari, vještine i tehnike ronjenja, 10. prosinca 2021. god. u periodu od 10:00h do 20:00h i 11. prosinca 2021. god. od 10:00h do 20:00h u Spaladium Areni, Split.

Pogled u plavo održava se u cilju promocije ronilačkih aktivnosti, ponuda u ronjenju, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao važne aktivnosti u smjeru očuvanja morskog okoliša.

Osim probnog zarona u montažnom 10 metarskom bazenu Pogleda u plavo posjetitelji će imati priliku uživati i u ronjenju na 30 metara dubine te razgledavati potopljeni brod putem VR (virtual reality) tehnologije.

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi, zaronom u bazen Pogleda u plavo posjetitelji će imati priliku razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

ENTER konferencija obrazovanja i povezanih industrija, organizira se u cilju razvoja i unapređenja odgojno-obrazovnog sustava i jačanja veza s povezanim industrijama.

Ima razvojnu, edukacijsku i promocijsku ulogu za sve dionike odgojno-obrazovnog sustava koji na bilo koji način sudjeluju u ostvarenju potencijala visokomotiviranih i potencijalno darovitih učenika. Više o konferenciji putem poveznice https://enter.izvrsna.hr/.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podlogu pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu kao i medijski pokrovitelj projekta - narodni.

Osim dobre volje na ENTER konferenciju donesite i kupaće rekvizite (kupače i ručnik).

Pogled u plavo i besplatna probna ronjenja provode se u poštivanje svih epidemioloških mjera sigurnosti.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, www.pogleduplavo.hr.

20. travanj 2024 11:53