StoryEditorOCM

BLAGDANSKE GUŽVEOpsada splitske trajektne luke, putnici ogorčeni: ‘Već danima nema karata za vozila za Vis!‘ Jadrolinija: ‘Gotovo svakodnevno uvodimo dodatne linije‘

Piše Merien Ilić
15. travnja 2022. - 13:30

Zbog uskrsnih blagdana počele su gužve na trajektima iz smjera Splita prema otocima. Trajekt za Starigrad na Hvaru u srijedu je bio punog kapaciteta za vozila, vjerojatno zbog tradicionalne procesije Za križem.

Za Vis je već danima gotovo pa nemoguće kupiti kartu za veće vozilo, na što nam se požalio jedan čitatelj.

– Još u nedjelju planirao sam vozilom ići na Vis, riječ je o pick-upu, ali nije bilo karata za vozila. Također, ni u ponedjeljak, a tek u utorak sam uspio uhvatiti kartu za večernji trajekt. Pa šta oni misle! Ispada da moram rezervirat kartu ako mislim ići autom na otok – rekao nam je.

image
Paun Paunović/Cropix

Nazvali smo "Jadroliniju", odakle su nam odgovorili sljedeće:

– "Lastovo", koji trenutačno održava liniju Split – Vis, kapacitetom odgovara uvjetima prema Ugovoru o koncesiji te zahtjevima linije koju održava.

Dodatne linije uvode se gotovo svakodnevno, pogotovo za Supetar, dok su za ostale linije nužne rezervacije karata po putovanju.

Za sada, prema rezervacijama, nemamo pokazatelje prekrcanosti. U petak, 15. travnja, na liniju za Vis vraća se trajekt "Petar Hektorović" te se nadamo da će zadovoljiti potrebe putnika za uskrsni vikend.

image
Paun Paunović/Cropix
20. travanj 2024 07:30