StoryEditorOCM

SADTrumpovi glasači na brodovima glisirali u kampanji, pa potopili nedužne izletnike

Piše Ž. S.
20. rujna 2020. - 09:05

Predsjednička kampanja u SAD-u zahuktala se iako do izbora ima još par mjeseci (3. studenoga). Pristaše Donalda Trumpa došli su tako na ideju da brodovima s nacionalnim i republikanskim zastavama tijekom ljeta plove po morima, jezerima i rijekama kako bi izrazili javnu podršku aktualnom predsjedniku. Trumpa je oduševio takav način promocije, pa je na konvenciji republikanaca u Minnesoti okupljenima euforično kazao: Gdje god bili – na rijeci, jezeru ili oceanu, vidjet ćete na tisuće mojih glasača!
Međutim, na Trump paradi brodova u Portlandu u Oregonu se na rijeci Willamette dogodio incident u kojem, srećom, nije bilo žrtava, ali je cijela priča dobila negativnu konotaciju. Naime, pristaše sadašnjeg predsjednika prebrzo su jurili svojim motornim brodovima i napravili su valove, zbog čega je voda s krme počela ulaziti u jedan mali brod s izletnicima koji uopće nisu imali veze s paradom. Ljudi u njemu su se uplašili i skočili u rijeku, ali su ih posade drugih brodica brzo izvukle ih iz vode. No, njihov je gliser potonuo.
Organizatorica parade Kristina Malimon kazala je kako osobno nije vidjela potonuće, ali je naglasila da je Obalna straža odmah obaviještena, a izletnicima su u pomoć odmah priskočila u pomoć tri broda s Trumpovim simpatizerima. Drugi očevici tvrde da je stotinjak sudionika parade plovilo bezobzirno brzo i mirnu rijeku pretvorilo u uzavreli kotao. (Ž. S.)

25. travanj 2024 07:01