StoryEditorOCM

morski kuharAko vam se jede nešto senzacionalno za kraj ljeta, imamo savršen prijedlog, najfinije okuse mora u jednoj teći! I obavezno zalijte čašom pošipa ili grka...

Piše Dragan Grbić
24. kolovoza 2022. - 09:11

Na maslinovu ulju popržite sjeckanu kapulu, zatim dodajte sjeckani bijeli luk, podlijte bijelim vinom, zatim temeljcem pa dodajte šalšu i ribu. Kuhajte dok riba ne bude 80 posto gotova i tek onda dodajte škampe, kozice i makarune.

Posolite, popaprite, dodajte ljutu papričicu po želji. Kuhajte dok se tjestenina ne skuha al dente i umak zagusti.

Dotjerajte okus, pospite svježe sjeckanim peršinom.

Uz ovo jelo odlično će pristajati čaša dobrog pošipa ili grka.

Sastojci za tri osobe:

- 500 g grdobine

- 500 g brancina

- 200 g škampa

- 200 g kozica

- 150 g makaruna

- 200 g šalše

- 100 ml bijelog vina

- 500 ml ribljeg temeljca

- 400 g kapule

- 3 režnja luka

- prstohvat sjeckanog peršina

- ljuta papričica

- 130 ml maslinova ulja

- sol i svježe mljeveni papar

Kuha:...

20. travanj 2024 07:01