StoryEditorOCM

bežični SONARLako se zabacuje i napravljen je da traje: sa Striker Castom svaki mobitel u trenu postaje fishfinder

Piše Ž. S.
23. prosinca 2020. - 10:16

Striker Cast je novi Garminov vodootporni uređaj za pronalaženje ribe koji sliku sonara bežično isporučuje na pametni telefon ili tablet.

Nema problema ni ako kupac nema plovilo jer je Striker svestrani sonar koji korisnik može ponijeti sa sobom gdje god krenuo. Samo ga treba zabaciti s obale, pristaništa ili čak iz kajaka. U tom slučaju se nazočnost riba i struktura dna mogu pregledavati s oštrim detaljima u besplatnoj aplikaciji Striker Cast, kompatibilnoj s uređajima Apple i Android.

Dizajniran za uporabu u slatkoj ili slanoj vodi (pa čak i za ribolov na ledu), ovaj uređaj pruža izvrsne performanse sonara u plitkoj i u dubokoj vodi – od manje od 0,6 m do 45 m dubine, te će bežično emitirati podatke o sonaru i temperaturi vode sve do 60 metara udaljenosti. Pruža lako razumljive tradicionalne dvodimenzionalne slike sonara s podešavanjima za jačinu, domet i još mnogo toga.

Mogu se čak uključiti i ikone riba kako bi se izravno u aplikaciji gledale realističnije slike ciljeva ribe i njihova očitanja dubine, tako da je lako znati gdje točno treba ispustiti udicu. Dostupna je i verzija s ugrađenim GPS-om, pomoću koje se kreiraju vlastite karte s konturama od 0,3 m, a onda se sjetiti tog mjesta preko softvera Quickdraw Contours.

Taj besplatni alat je jednostavan za uporabu i omogućuje trenutno stvaranje personalizirane HD karte na bilo kojoj vodenoj površini. Prikupljeni podaci mogu se pohraniti u aplikaciji Striker Cast. No, postoji mogućnost prijenosa, preuzimanja ili pregledavanja prikupljenih Quickdraw Contours podataka od drugih korisnika iz Garmin Quickdraw zajednice.

Striker Cast se lako zabacuje i robusno je napravljen da traje – ističu Amerikanci. Uređaj je izdržljiv i lagan, a trebao bi se rabiti uz pomoć niti, testirane na težinu iznad 9 kg.

Kako bi se produljilo trajanje baterije, Striker Cast se automatski uključuje kada pluta u vodi, a isključuje se kada je izvan nje. Interna baterija se može puniti preko USB-a, vodootporna je prema IPX6 i IPX7 standardima, a može trajati više od 10 sati između punjenja.

Uređaj je dostupan u dvije verzije: Striker Cast GPS ima preporučenu MPC od 1590 kn, dok MPC cijena Striker Casta bez GPS-a iznosi 1190 kn.

Oba uređaja kod nas nudi Garmin Hrvatska

19. travanj 2024 02:23