StoryEditor
ŽivotSlave Valentinovo

‘Već san ja mužu predvidila dar, da ne falijen, kopirala san ćer!‘: bila ruža ili lipi komad mesa u teći, Splićani su zadovoljni, neki i maštoviti...

Piše Lenka Gospodnetić
14. veljače 2020. - 11:03
Duje Klarić/Hanza Media

Hoćete li dragu osobu razveseliti na Dan zaljubljenih iliti dan pod patronatom sveca Valentina? Evo što kažu prolaznici na splitskim ulicama.

Janja Mijatović (67), domaćica:

- Već san ja mužu predvidila dar, to jest da ne falijen kopirala san ćer! Kupila san mome čoviku lipu Dorina čokoladu i udobnu sportsku majicu, to uvik triba! Ne znam šta će on meni kupit, ali s obziron da san svestrana podjednako će me razveselit i cvit, i parfem, nešto lipo za pojist ili komad robe, svejedno! Nisan prezahtjevna, to je najvažnije.

image
Na fotografiji: Janja Mijatović
 
Duje Klarić/Hanza Media


Dunja Bačetić (52), hotelijerska tehničarka:

- Svaki dan bez iznimke triba njegovat i slavit ljubav, pa će tako bit i na taj datum, to jest danas. Uvik se trudim dragoga razveselit, sva srića pa to nije problem, normalan je čovik. Mogu van reć da je još najsritniji kad nešto lipo skuvan, ono, kad se potrefi idealan komad mesa u teći, spremljen po njegovon guštu (smijeh). Ljubav ide kroz želudac, tako je. A šta će on meni priredit, e to ćemo tek vidit, ali ne bojim se.

image
Na fotografiji: Dunja Bačetić
 
Duje Klarić/Hanza Media


Nikola Deković (71), umirovljeni šef skladišta u “Jugoplastici”:

- Svaki put za Valentinovo i za Dan žena svojoj supruzi darujen isto: jednu ružicu. Takve su, nažalost, mogućnosti... Je, dobro kažete, elegantno je, a meni je najvažnije da se njoj sviđa taj mali znak pažnje. U braku smo 46 godina i ne mogu joj ništa prigovorit, štoviše, otkad san ima moždani udar još me više pazi i tetoši, meni je moja žena sama po sebi najlipši dar. U njoj iman sve šta mi triba, imamo i dicu, svi držimo jedni do drugih, familijarni smo tipovi i vezani jedni za druge. Samo da bude zdravlje dobro, sritan san čovik.

image
Na fotografiji: Nikola Deković
Duje Klarić/Hanza Media

Branko Džimbeg (37), obrtnik:

- Mogu van reć da je ove godine draga za Valentinovo odlučila počastit mene, naime supruga mi je najavila da je rezervirala stol u nekom splitskom restoranu gdje je i živa svirka, ne znam točno ni koji restoran ni koji bend ali pristajem na sve (smijeh). Valjda me htjela nagradit šta san u radioni na Braču provodija u radu s bravarijon po dvanaest sati dnevno, haha! A šta ću ja njoj darovat? Ne mogu van reć, intimne je prirode.

image
Na fotografiji: Branko Džimbeg
Duje Klarić/Hanza Media

Šime Britvić (72), diplomirani ekonomist u mirovini:

- Šta joj triba i šta želi, žena sama kupi! Ja samo dan pare, to jest karticu, drugin riječima ja san financijer a ona računovođa, ima moje povjerenje i odriješene ruke! Najbolje da ona sama sebi izabere i kupi, tako nema straha od pogreške. A šta će meni kupit, to ne znam, ali šta god da bude, razveselit će me. Na vrhu liste mi je lipa spiza, dakako, kad je u domu mir, zadovoljstvo i zdravlje. Onda je svaka dodatna sitnica samo lipa nadogradnja, mi to nakon 24 godine braka i pedeset godina poznanstva dobro znamo.

image
Na fotografiji: Šime Britvić
 
Duje Klarić/Hanza Media
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 14:47