StoryEditorOCM
ŽivotVeselo

Rođendanski koncert Zbora splitskih liječnica podigao posjetitelje na noge: one liječe pjesmom

Piše M. Bu.
13. lipnja 2024. - 11:40

Pred prepunim auditorijem u Hrvatskom domu zapjevale su splitske liječnice, njihov je zbor na noge podigao svakoga u dvorani, jednostavno žene pjesmom liječe. kao što i inače liječe.

image
Zbor Splitskih Liječnica/

Voditelj zbora je maestro Blaženko Juračić koji je obradio sve pjesme koje su se izvele, a za klavirom ga ih je pratio profesor Ante Milas. A koncert? Bio je veličanstven! Kao gosti su im bili solisti Antonija Teskera sopran, Stefan Kokoškov lirski tenor i Blaž Maravić bariton, a pridružile su im se i kolege, muški zbor Splitski liječnici pjevači, gostovala je i Ema Vukadin violina, Martin Zdelar saksofon, gudački kvartet Bozzotti: prva violina Ana Tošić D` Ambra, druga violina Dakica Sanko, viola Damiano Cosimo D`Ambra, violončelo Robert Žburin i mandolinski kvartet Sanctus Domnio, na mandolini Ivana Kenk Kalebić i Ana Mlačić, mandola Pavle Sviličić i na gitari Miroslav Mrass.

image
Zbor Splitskih Liječnica/

Slavljenice su otpjevale jedanaest skladbi. Pa kada je zaorilo "Sanjaj me", "Kuća puna naroda", "Brod u boci", "Hallelujah", "Amazing grace", "You reise me up", "Moj lipi anđele", "La musica di notte", "Vjeruj u ljubav", "Nima Splita do Splita"... Trebamo li vam kazati koliko je srca brže zakucalo i koliko se glasova liječnicama pridružilo?

image
Zbor Splitskih Liječnica/

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 11:40