StoryEditorOCM
ŽivotNAKON 30 GODINA

Redovito gledate seriju ‘Zaboravljeni slučaj‘ i vjerujete da se to događa samo na malim ekranima? Niste u pravu

Piše MOZAIK SD
22. listopada 2023. - 15:46

Više od 30 godina nakon ubojstva cvjećara u Hamburgu, osumnjičeni je uhićen u Velikoj Britaniji. Podudaranje DNK dovelo je do traga sada 53-godišnjem Rumunju, izvijestila je policija u Hamburgu. Izručenje njemačkim vlastima još uvijek se čeka.

Prema informacijama, tragovi osigurani na mjestu zločina ponovno su ispitani poboljšanom forenzičkom tehnologijom. Pritom je osiguran trag muškog DNK, što je dovelo do podudaranja u talijanskoj bazi podataka u svibnju.

Daljnja istraga potvrdila je sumnju. Državno odvjetništvo u Hamburgu potom je dobilo uhidbeni nalog okružnog suda u Hamburgu. Nakon istrage o tome gdje se 53-godišnjak nalazi, u srijedu je uhićen u Velikoj Britaniji.

Desetljećima su istražitelji bili u mraku u slučaju ubijenog 60-godišnjeg cvjećara. Zločin se dogodio u ožujku 1992. U to se vrijeme čovjek nije pojavio kao i obično na svom štandu na glavnom kolodvoru. Rođaci su ga našli mrtvog u njegovom stanu u Hamburg-Hornu.

Prema trenutnim informacijama, 60-godišnjak je napadnut, zlostavljan i vezan u svom stanu. Navodni počinitelj pretražio je stan i uzeo dnevni prihod iz cvjećarnice. Potom je zadavio 60-godišnjaka i pobjegao.

U godinama koje su slijedile, osigurani tragovi su nekoliko puta forenzički ispitani i prilagođeni tehničkim inovacijama i poboljšanim standardima. Konačno je osiguran trag DNK muškarca, iz ubojstva u Italiji u svibnju 2023. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2024 04:30