StoryEditorOCM
ŽivotZADATAK DANA

Provjerite koliko dobro poznajete naš planet: pripremili smo kratki kviz, sigurni smo da će vas odgovori iznenaditi

Piše Anamaria Mikulić
19. travnja 2024. - 10:24

U ponedjeljak 22. travnja obilježavamo Dan planeta Zemlje. Na ovaj dan ljudi diljem svijeta promišljaju o utjecaju svojih svakodnevnih aktivnosti na okoliš i o načinima na koji mogu pridonijeti očuvanju planeta.

Cilj ovog Dana je podići svijest o važnosti očuvanja prirodnih resursa te potaknuti ljude na akciju kako bi se smanjilo onečišćenje zraka, voda i tla, očuvala biološka raznolikost i promovirala ekološka održivost. Pritom se poseban naglasak stavlja na važnost suradnje i solidarnosti, koje su nužne za rješavanju globalnih ekoloških izazova.

Svatko od nas može pridonijeti očuvanju planeta Zemlje. Malim promjenama u svojoj svakodnevici, poput smanjenja korištenja plastike, recikliranja, štednje energije i podrške održivim praksama možemo zaustaviti negativne statistike i našu Zemlju učiniti boljim i čišćim mjestom za život. 

Očuvanje našeg planeta zajednička je odgovornost svih nas i svaki je dan prilika za donošenje dobrih odluka kojima ćemo osigurati bolju budućnost našeg planeta i svih njegovih stanovnika. 

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje za vas smo pripremili kratki kviz znanja koji će vas upoznati sa zanimljivim činjenicama. Garantiramo da ćete se, rješavajući kviz, dobro zabaviti i uz to još ponešto i naučiti. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:26