![biser_mora19-26032015](https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/03/27/Dalmacija/biser_mora19-26032015.jpg)
Na sreću ni kriza koliko god jaka bila ne može se suprotstaviti kuharskoj velesili i ovog proljeća, osmog po redu, okupljene na međunarodnom kulinarskom festivalu Biser mora. Supetar je i ove godine u hotelskom kompleksu Supetrus hotela okupio više od 300 kuhara iz 14 zemalja, pridošlih na poziv Mira Bogdanovića, prvog čovjeka Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija. Krenulo je odmah oštro, bez uvijanja i kafenisanja. Program u srijedu, prvog dana skupa, otvorili su kuhari juniori, slijedile su prezentacije, predavanja, a potom i degustacija srpskih jela koje su za sudionike fešte i Supetrane priredili majstori kuhari iz istočne nam susjedne zemlje. Prijepodne četvrtka je bilo rezervirano za seniore koji su se natjecali u kategoriji priprave predjela, puno ruku posla za ocjenjiva...