StoryEditorOCM
Životiscrtana tijela

Od Majke Božje do Leonarda Di Caprija i kokoši s loptom... Pogledajte maštovite tetovaže naših Vatrenih

Piše Nikolina Kranjec/Gloria.hr
11. lipnja 2024. - 21:44

Naši nogometni reprezentativci ponovno su u fokusu pažnje zbog Europskog nogometnog prvenstva na kojem uskoro igraju svoju prvu utakmicu, a osim što će se pomno pratiti njihova igra, u fokusu će se naći i njihova isklesana tijela, od kojih su mnoga ukrašena s maštovitim tetovažama, piše Gloria.hr.

Po njima je najprepoznatljiviji možda bio umirovljeni Vatreni, danas ponosni ambasador HNS-a Šime Vrsaljko, koji je tetovažama ukrasio cijela prsa, leđa i ruke, a koje su se našle i u brojnim svjetskim medijima nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji kada smo ih imali prilike vidjeti gotovo nakon svake utakmice. Posebno se ističe lik Majke Božje s djetetom koji se nalazi na Šiminim leđima i posljednja večera, prsa mu krasi križ, a ruke lik sirene, srce, svjetionik i leptir, dok na prstima ima ispisano ime svog brata.

image

Šime Vrsaljko

Tom Dubravec/Cropix

Ni ostali reprezentativci koji su i dalje aktivni u reprezentaciji ne zaostaju puno za Šimom, a velikim brojem tetovaža pozornost privlači i Marcelo Brozović, pa primjerice nikome ne može promaknuti crtež bombe koji ima na vratu, zbog koje su se na njegov račun šalili i kolege. "Majko mila, prešao si granicu", "Puko si kao kokica, a ne bombica", komentirali su mu Ivan Perišić i Dejan Lovren jednom prilikom na društvenim mrežama, a o jednoj od Marcelovih tetovaža svojevremeno se raspisao i britanski magazin Sun koji je crtež njegova smajlića "epic Brozo" proglasio jednom od najružnijih tetovaža nogometaša.

Svojim se tetovažama ponosi i mladi Borna Sosa, a nerijetko ih pokazuje i na svom profilu na Instagramu. Ima ih dvadestak, a zanimljivo je da je većinu posvetio svojim omiljenim holivudskim zvijezdama pa između ostalih ima tetovirane likova Johnnyja Deppa, Leonarda DiCaprija i Heatha Ledgera, a tu su i košarkaši Michael Jordan i Kobe Bryant, dok mu prsa krasi lik preminulog frontmena grupe Linkin Park, Chester Bennington.

Ivan Perišić ima definitivno jednu od najneuobičajenih i jedinstvenih tetovaža, a to je crtež kokoši s loptom za koju se odlučio zbog svog nadimka iz djetinjstva, naime zvali su ga Koka. Jedna od najnovijih tetovaža je ona posvećena belgijskom gradu Brugesu i njegovu nogometnom klubu u kojem je igrao od 2009. do 2011. godine, a uz nju ima i onu posvećenu njegovu rodnom Omišu.

image

Nova tetovaža Ivana Perišića

Tom Dubravec/Cropix

Vratar Ivica Ivušić još je jedan veliki ljubitelj tetovaža iza kojih se kriju posebna značenja: crtežima ženskog lica, velikog sata i ruže ukrasio je desnu ruku, a citatima i vjerskim simbolima prsa.

Martin Erlić dodatne poglede navijačica i obožavateljica plijeni tetovažama stepenica i sata na lijevom ramenu, spartanskog vojnika na lijevoj nozi i natpise "courage" i "strength".

Za tetovažu se odlučio i Domagoj Vida i to samo jednu - na desnoj podlakticu dao si je istetovirati lik pape Ivana Pavla II., piše Gloria.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 15:43