Pandoleti (recept 1)
Prosijte na dasci za miješanje 30 dag brašna i pola praška za pecivo, dodajte 15 dag sitnog šećera, 6 dag krupno narezanih badema, 3 jaja, naribane limunove kore, 5 dag grožđica i žlicu masti.
Zamijesite tijesto, razdijelite na 4 dijela, svaki razvaljajte kao prst debeo u dužini škrovade. Složite jedan uz drugi i pecite na jakoj vatri. Odmah vruće režite oštrim nožem na kose kriške.
Pandoleti (recept 2)
Tucite na pari u kotliću za snijeg 6 cijelih jaja sa 37 dag šećera u prahu. Dignite s vatre prije nego što postane dobro pjenasto i tucite dalje dok se ne ohladi. Potom lagano dodajte malo-pomalo 75 dag prosijana brašna, 13 dag cijelih neoguljenih malo poprženih badema, malo soli, 6 dag grožđica, a možete dodati i žlicu kumina (kim).
Sve dobro iz...