StoryEditorOCM
Životpar o kojem se priča

Mateša se u Splitu nije odvajao od 30 godina mlađe supruge, Blanka na sebi imala marke koje malo žena može priuštiti

Piše Scena SD
14. lipnja 2024. - 16:43

Splitsko Sveučilište održalo je svečanu sjednicu u HNK Split povodom 50 godina osnivanja, a najviše pažnje privukao je bračni par Mateša.

Zlatko Mateša (74) i njegova supruga Blanka (44) koja je nosila elegantnu plavu haljinu, sunčane naočale Alexander McQueen i Louis Vuitton cipele na petu, nasmijani su pozirali fotografima.

Par se vjenčao u tajnosti u prosincu, a da su zajedno prva je ekskluzivno donijela Slobodna Dalmacija.

image

Blanka i Zlatko Mateša

Privatni album

Blanka je pročelnica Katedre za građansko pravo na Pravnom fakultetu u Splitu i ravnateljica Studija za sportsko pravo.

Poznata je i kao bivša supruga profesora Hrvoja Kačera koji je nakon teške bolesti preminuo početkom ove godine, a koji je, kao stručnjak za sportsko pravo, dugo godina brinuo o pravnoj zaštiti naših sportaša unutar Hrvatskog olimpijskog odbora.

image

Blanka i Zlatko Mateša

Darko Tomas/Cropix

- Moj prvi suprug je od mene bio stariji skoro 22 godine. Imali smo divan brak s dvoje djece. Kad sam svojoj kumi rekla da sam u vezi sa Zlatkom i da je stariji 30 godina, komentirala je: "Draga, moram ti reći da sada službeno voliš starije." Premda ne volim stereotipe, očito je tako. Moji se roditelji nisu nimalo iznenadili, jer znaju da volim intelektualne podražaje te da me može privući samo osoba koja može i zna sa mnom. Osoba uz koju jaka žena može biti slaba i kojoj se mogu prepustiti - rekla je Blanka nedavno za Gloriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 16:43