StoryEditorOCM
ŽivotOKUSI KOJE PAMTIMO

Kažu za nju da je jedna od ‘kraljica torti‘, a za njom se uvijek prvo poseže na trpezama, vi samo trebate pratiti recept i poslije guštati u njoj

Piše Native studio SD
24. rujna 2020. - 11:20

Makarska torta

Zamijesite tijesto od 40 dag prosijana brašna (oštrog i mekog), 3 žumanca, 20 dag maslaca, naribane limunove kore, malo maraskina i 2 žlice šećera. Dobro i glatko izradite i razvaljajte dosta tanak list. Listom obložite sa svih strana plitki široki premazani oblik za torte polako žlicom uspite nadjev.

Nadjev: tucite 1 kg šećera u prahu i vanilin šećer s 15 cijelih jaja, dodajte 1 kg poprženih mljevenih badema, naribanu limunovu i narančinu koru, 1 nariban oraščić, te maraskina i sve dobro izmiješajte. Od ostatka tijesta razvaljajte i razrežite trake koje složite mrežasto povrh nadjeva. Tortu pecite 1 sat na jakoj vatri (170°C). Kad se ispeče, poškropite je maraskinom i pospite šećerom.

„Najbolje namirnice za ovo jelo potražite u Vašoj najbližoj Tom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 23:33