StoryEditorOCM
ŽivotPrinceza od Walesa

Kate Middleton će se pojaviti na vojnoj paradi, javnosti poručila: ‘Živim dan po dan slušajući svoje tijelo...‘

Piše A. Vl./Jutarnji list
14. lipnja 2024. - 21:51

Princeza od Walesa, koja već dulje vrijeme izbiva iz javnosti zbog narušenog zdravlja, obratila se javnosti putem društvenim mreža s dobrim vijestima. Najavila je da će se ovoga vikenda pojaviti u javnosti, nakon višemjesečnog izbivanja, a uz poruku je objavila i fotografiju koju je snimio fotograf Matt Porteous, piše Jutarnji list.

Slika je nastala u Windsoru tijekom 2024., pri čemu se točan datum ne navodi.

Kate Middleton je poručila da se dobro oporavlja, ali da liječenje još nije završeno. Zahvalila se riječima podrške koje ona i William dobivaju od građana.

- Liječenje napreduje dobro, ali kao što svi koji prolaze kemoterapiju znaju, postoje dobri i loši dani. Tijekom lošijih dana osjećate se slabo, umorno i tijelo traži odmor. U dobrim danima, kada se osjećate snažnije, želite taj dobar osjećaj iskoristiti najbolje što možete, napisala je.

- Liječenje još uvijek traje i potrajat će još nekoliko mjeseci. U dane kada se osjećam dobro, sa zadovoljstvom se uključujem u školske aktivnosti, provodim vrijeme čineći stvari koje mi daju pozitivnu energiju, a također sam počela malo raditi od doma, nastavila je.

- Veselim se što ću ovoga vikenda nazočiti vojnoj paradi u povodu rođendana kralja Charlesa sa svojom obitelji. Nadam se da će biti prilike za druženje na još nekoliko javnih angažmana tijekom ljeta, svjesna činjenice da još uvijek nisam zdrava, poručila je.

- Učim kako biti strpljiva, osobito s obzirom na neizvjesnost. Živim dan po dan, slušam svoje tijelo i dopuštam sebi da se posvetim ozdravljenju koliko je potrebno. Hvala na razumijevanju i hvala svima vama koji ste bili hrabri i podijelili svoje priče sa mnom, napisala je na kraju.

image

Princ William i Kate Middleton

Ricardo Makyn/Afp

Kako piše Guardian, Kate bi trebala gledati paradu iz Ureda general-bojnika sa svojom obitelji i očekuje se da će se pojaviti na balkonu Buckinghamske palače, iako su planovi podložni izmjenama, ovisno o tome kako se princeza bude osjećala.

Kate je u ožujku objavila da je podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji, no bolest od koje boluje nije otkrivena. Poznato je tek da je u siječnju podvrgnuta "planiranoj abdominalnoj operaciji". U videoporuci objavljenoj 22. ožujka, nakon višetjednih spekulacija zbog njezina izbivanja iz javnosti, objavila je da boluje od raka.

Suradnici kraljevskog para ne navode vremenski okvir tijekom kojega će princeza moći nastaviti s javnim dužnostima u punom opsegu, ističući da je važno da joj se dopusti vrijeme da se oporavi i ojača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 21:52