StoryEditorOCM
ŽivotSVE JE NA ETIKETI

Jedete zdravo, ali kile nikako ne padaju? Prevelike količine hrane nisu jedini uzrok nakupljanja viška kilograma, evo što još radi kontra vas

Piše Olgica Grizelj-Ivić
12. listopada 2022. - 08:00

Sve smo svjesniji da su pesticidi, aditivi i razne kemikalije koje posredno unosimo u organizam štetni za zdravlje, da izazivaju teško izlječive ili neizlječive bolesti, ali često nismo svjesni koliko utječu na težinu i pridonose pretilosti.

Ovih dana je Environmental Working Group (EWG), neprofitna američka organizacija koja istražuje zagađenja u poljoprivrednoj proizvodnji, primjenu kemikalija u proizvodnji prehrambenih proizvoda, zagađivače pitke vode kao i korporativnu odgovornost, objavila da upravo kemijski sastavi mogu uzrokovati pretilost. Kažu da debljanje ne uzrokuje samo pretjerana konzumacija hrane, već vjerojatno i štetne kemikalije u onome što jedemo.

Obesogeni su kemikalije koje "izravno ili neizravno povećavaju nakupljanje masti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 03:57