StoryEditorOCM
Životprevara

Je li ovo najgori trgovački trik? Sigurno ste se i sami našli u istoj situaciji: ne isplati im se da ostane neprodano

Piše MOZAIK SD
29. rujna 2024. - 14:55

Sigurno vam se dogodilo da odete u trgovinu po voće i zateknete banane koje su već pocrnile ili jabuke koje baš i ne izgledaju svježe.

Čak i po povrće koje traje dugo, kao što su crveni luk ili krumpir, ali u trgovini vidite samo krumpir koji je proklijao, luk koji je već pomalo mekan ili udaren.

Zbunjeni ste jer su to namirnice koje mogu dugo trajati, ali evo u čemu je trik – riječ je o najobičnijem triku trgovaca!

Trgovinama se ne isplati da roba ostane neprodana, zbog čega će pokušati prodati i neugledno ili manje svježe voće i povrće.

Postoje čitavi serijali dokumentarnih filmova o tome koliko se hrane godišnje baci, samo zato što su kupci navikli kupovati povrće i voće kao za izložbu.

Što ćete pripremati?

Ovdje se postavlja i pitanje što ćete pripremati od kupljenih namirnica.

Ako ćete voće jesti svježe i želite da vam potraje nekoliko dana, tražit ćete čvrste plodove koji će još malo sazrijeti dok stoje u vašoj kuhinji.

Ako ćete kuhati, prezreli plodovi su nekad ukusniji od potpuno svježih.

image
Ilustracija

Najsvježije voće i povrće naći ćete ispod ili iza onog koje je izloženo na najvidljivijem mjestu. Trgovci žele najprije prodati ono kojem se bliži istek roka trajanja.

Pogledajte i što se događa u trgovini oko vas.

Vidite li nekoga od zaposlenika kako preslaguje izloženo voće, ali gajba kojom se bavi je puna, a pored sebe nema kolica s još voća?

To znači da ne dopunjuje zalihe jer je većina tog voća već prodana, već mu je zadaća upravo posložiti svježije voće na nepristupačnija mjesta, a manje svježe ili neugledno voće staviti na vrh kako bi se prvo prodalo, piše Krstarica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 14:56