StoryEditor
Životstvarno djeluje

Dosta vam je nereda? Ovom metodom riješit ćete ga se za 5 minuta! Nema veze s popularnom Japankom, koštat će vas 20-ak kuna, a možda čak i ništa...

Piše T.S.M.
28. rujna 2019. - 14:58
shutterstock_637114600

Padne li vam mrak na oči kad se ogledate po kući i ugledate nered u svakoj prostoriji, nema vam druge nego baciti se u akciju. Ono što vam predlažemo nema veze s Marie Kondo, niti iziskuje posebne troškove ('ajde, možda ćete potrošiti dvadesetak kuna), a ne pita ni previše vremena i truda.

Evo što trebate napraviti. Uzmite veliku košaru za rublje ili lavor, a u nedostatku ih pod hitno nabavite (to je onaj trošak od dvadesetak kuna), u najgorem slučaju poslužit će i kartonska kutija. Sad se lijepo prošetajte po prostoriji kojom vlada nered. Kad ugledate stvari koje nisu na svom mjestu, spremite ih u košaru. Bravo. A sad se ogledajte po prostoriji i uživajte u redu.

Dok guštate u viđenom, možda će vas ponijeti trenutak pa ćete sve iz košare pospremiti na svoje mjesto. Ako ne, pričakajte dok ne dođe. Kad shvatite da vam je lakše stvari uzimati s mjesta na kojem se trebaju nalaziti a ne iz kutije ili, ne daj bože, s poda, smatrajte se prosvijetljenima i urednima.

Šalu na stranu, ova jednostavna metoda vrlo je učinkovita, primjenjiva u svim prostorijama, a djeluje i na ukućane. Iskušajte!

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 16:09