StoryEditorOCM
ŽivotZAHUKTALA RASPRAVU

Djevojku Anu u ovoj haljini nisu pustili na sud: ono što je učinila dobro će vas nasmijati! Snašla se, reakcije pljušte

Piše MOZAIK SD
3. srpnja 2024. - 11:16

S pravilima odijevanja prije ulaska na sud, kao i općenito državne, crkvene i brojne druge institucije, većina je upoznata, osim toga, postoje i obavijesti na ulazima u takve zgrade koje tumače što je zabranjeno.

Po "dress codeu", bermude, prekratke suknje i topovi bez naramenica nisu poželjni, no što je s odjevnim komadom koji u svom ormaru ljeti ima svaka žena, midi haljini na široke naramenice? Dakle, ne govorimo o dekoltiranoj, izrezanoj haljini, tankim naramenicama i preotvorenom modelu, nego modelu haljine kakav su, i u 50-ima, nosile naše bake.

Ana, korisnica mreže X, podijelila je objavu u kojoj se požalila da je, odjevena upravo u takav komad odjeće, vraćena sa suda, no onda se snašla i uspjela ući - s dekom prebačenom preko ramena!

“U ovoj haljini me nisu pustili u sud, jer je neprikladna. Duljina je ispod koljena, ali ima naramenice. Pa sam na ovih 40 stupnjeva ušla pokrivena dekom”, otkrila je Ana.

U nastavku objave je navela i sljedeće:

“Da se razumijemo, nisam protiv dress codea, ali u dugoj haljini bez dekoltea koja ima široke naramenice, ako su ovo uopće naramenice, nema ništa neprimjereno. Nisam netko tko ne vodi računa o pristojnosti, ali ovo mi je bilo zaista izvan svake pameti" - komentirala je korisnica.

Objava je prikupila na stotine komentara, a mnogi su posvjedočili i vlastita iskustva:

"Sasvim pristojna haljina, ali ajde, kad su posložili sve ostalo, još im je samo to ostalo! A to što službenice hodaju polugole po sudu, nema veze.”

"Jednostavno ne puštaju s naramenicama. Meni je zadnji put zaštitar posudio košulju da mogu ući, onu plavu. Imaju košulju baš za te slučajeve."

“Da znaš kakvi smo mi puritanci, došla bi u jorganu”.

"Isti model haljine, midi dužine bez rukava, osiguranje u bolnici VMA nije me htjelo pustiti na zakazani liječnički pregled. Kažu da bez rukava ne može. Izvadila sam ručnik za plažu iz prtljažnika i umotala se u njega."

image

Dobro pazite što odijevate za odlazak na sud

/Shutterstock

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 11:54