StoryEditorOCM
Životražnji se vrte

Bili smo u kultnom restoranu gdje su utihnula stada janjaca: ‘Ko pečenom more odolit? Ode se obrate i vegetarijanci‘

12. ožujka 2023. - 10:32

Ilirska riječ za ovcu je “delma” ili “dalma”; još jedan dokaz da je janjetina jedna od “najdalmatinskijih” živih simbola!

Ako nije pečena ili lešo, naravno.

Dakako, da bi bila prepoznata kao takva, izvorno dalmatinska, potrebno je nešto što se u svijetu suvremenih komunikacija zove “brending”. Jer, stara je mudrost da je važno “imati”, ali i “znati”. Stoga hvala Udruzi uzgajivača ovaca i koza Dalmacije koja je posredstvom Ministarstva poljoprivrede RH ishodila europsku zaštićenu oznaku izvornosti, upisanu u registar i zaštićenu na prostoru Europske unije.

Mašala, uzgajivači!

Jedno od mjesta gdje, pak, janjetina stoluje desetljećima i kojemu nije potreban nikakav brending, pa čak ni plaćeni oglas jer usmena predaja seže dale...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 17:45