StoryEditorOCM
ZdravljeVRAĆA SE U KUHINJE

Zbog loše reputacije godinama je bila zapostavljena, ali znanost je dokazala da je zdrava; Uslijed krize pravo je vrijeme da se okrenemo pripremi jela na svinjskoj masti

Piše Nina Čiča/Živim
23. ožujka 2022. - 15:29

Svinjska mast se polako, ali sigurno tijekom proteklih nekoliko godina vraća u kuhinje i to ne kao negativac, već kao novi zdravi način pripreme jela. U stvari, još je 2018. BBC Future uvrstio svinjsku mast među top 10 od 100 najhranjivijih namirnica. Danas se zna da je ona godinama bila nepravedno na crnoj listi namirnica zbog loše reputacije da začepljuje krvne žile, povećava razinu kolesterola i pogoduje razvoju srčanih bolesti. To je potpuno pogrešno i u međuvremenu su brojna istraživanja pokazala da je zapravo riječ o vrlo zdravoj namirnici koja ima niz pozitivnih učinaka na zdravlje i koja, koristi li se u umjerenim količinama, ne deblja čega se mnogi boje. S obzirom na to, kao i na ludo vrijeme u kojem živimo i rat u Ukrajini zbog kojeg su u cijeloj Europi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 17:01