StoryEditorOCM
Zdravljesvestrana namirnica

Tikvice čine čuda za srce, štitnjaču, probavu, ali imaju i tamnu stranu: četiri razloga zašto je potreban oprez

Piše MOZAIK SD
3. srpnja 2023. - 08:30

Tikvice su pune važnih vitamina, minerala i antioksidansa, imaju mnogo vlakana, malo kalorija, a puno vode, zbog čega su omiljena namirnica tijekom ljeta. Nose naziv svestrane namirnice i kuhinjskog kameleona jer se slažu s nebrojeno mnogo namirnica i mogu se koristiti u svakom receptu, a internet ih broji gotovo tisuću u kojima je sastojak tikvica.

Iako ih smatramo povrćem, tehnički su voće koje se bere i jede dok još nije sasvim zrelo, piše Živim.

Ima ih više vrsta, a omiljene su izdužene tikvice koje su se pojavile u talijanskim kuhinjama već 1600-ih, no prvi opis proizvoda s nazivom "tikvice" pojavio se tek početkom 1900-ih. Znanost o prehrani potrudila se izvući čak 12 zdravstvenih dobrobiti koje dobivamo jedući tikvice.

Pa tako znamo da imaju visoki sadržaj vlakana i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 14:01