StoryEditorOCM
ZdravljeGROZNO ISKUSTVO

Noćna mora svakog muškarca: ‘Amputirali su mi penis. Više nikad neću moći imati seksualni odnos‘

Piše I. P.
17. listopada 2024. - 17:37

Craig Mycock (54) sjedi na podu kupaonice i brizne u plač. Njegova partnerica Colette Daniels (55) s kojom je u vezi više od 30 godina stoji na vratima. Craig ne želi da Colette uđe u kupaonicu iako ga je vidjela bezbroj puta golog.

2020. dijagnosticirali su mu tumor na penisu nakon čega su mu ga odstranili. Craiga je sram da ga itko vidi golog osim liječnika. To uključuje i njegovu partnericu koja je odlučila ostati uz njega usprkos tome što više nikad neće voditi ljubav.

Craig i Colette ne mare za to. Sretni su što je Craig ostao živ iako je doživio najgoru noćnu moru svakog muškarca.

O svom iskustvu progovorio je u "Životnim pričama" koje se prikazuju na Youtubeu, prenosi The Sun.

- I dalje se možemo maziti. Nedugo nakon operacije zagrlio sam Colette. Bilo je lijepo - govori Craig, umirovljeni vozač autobusa.

Iako kaže da im je odnos bliskiji nego ikad Craig ne podnosi svoje nago tijelo. 

"Osjećam se odvratno", govori Craig. 

image

Ilustracija

Shutterstock

Tumor na penisu u Engleskoj pogađa oko 750 muškaraca godišnje. 
"Bio sam shrvan kad su mi rekli dijagnozu. Izgubio sam svoj identitet, svoju muževnost. Pao sam u tešku depresiju", rekao je Craig. 

Za dijagnozu je saznao sasvim slučajno kad mu je medicinska sestra uočila modricu na penisu. Na pregled je išao zbog uroloških problema koji su se ispostavili nepostojeći. No dijagnosticirali su mu tumor na penisu. Prvo je išao na biopsiju. Uzeli su mu maleni komad tkiva sa spolnog organa i poslali na analizu. Nalaz je bio devastirajući - modrica je zapravo nakupina malignih stanica.

Više od 75 posto muškaraca u Engleskoj preživi tumor ukoliko odstrani spolni organ. 

Tumor na penisu dobivaju uglavnom muškarci stariji od 50 godina. Simptomi uključuju ranice koje ne zacijeljuju i neugodan miris. Ukoliko se rano otkrije postoji velika šansa za izliječenjem. No ukoliko se ne tretira na vrijeme potrebno je izvršiti amputaciju. Najveći broj oboljelih od tumora na penisu je iz Indije. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 17:38