Naša poznata pjevačica Jelena Rozga koja navodno već duže vrijeme ima istu kilažu, točnije 57 kilograma, nekoliko puta je već pričala za medije kako ima probleme sa štitnjačom. Pjevačica zbog toga pazi na prehranu i trudi se hraniti zdravim namirnicama, a jedno jelo joj je posebno drago.
Jeleni je, podsjetimo, dijagnosticirana hipertireoza, stanje prekomjernog lučenja hormona štitnjače.
‘Potkraj 2006. godine osjetila sam promjene na tijelu. Pretjerani umor, gubitak težine i veliki problemi s kožom. To je bilo upravo u razdoblju kada se moj život mijenjao, kada sam napustila grupu Magazin i krenula u solo karijeru. Odlučila sam ispitati promjene s medicinske strane i, nažalost, dijagnosticirana mi je hipertireoza‘, rekla je pjevačica jednom prilikom i objasnila da svaki dan počinje s hormonskom terapijom.
Rozga nije ljubiteljica jela od iznutrica, kao ni pršuta i janjetine, no ima nešto što je obavezan dio njezina svakodnevnog jelovnika. Riječ je o juhi.
Ništa nije tako zasitno kao tanjur pun tople i hranjive juhe, pogotovo u zimskim danima ili kada se ne osjećamo najbolje. Jasno je da je česta konzumacija juhe, bila ona rijetka ili gusta i kremasta, mesna ili samo od povrća, jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoj organizam.
Portal Eat This, Not That, prenosi Glossy izdvojio nekoliko razloga zašto biste trebali jesti juhu svaki dan, a to su:
• zdravlje vaših crijeva će se poboljšati,
• dobit ćete ‘injekciju‘ proteina,
• unijet ćete veliku količinu antioksidansa,
• brže ćete se zasititi i
• dobit ćete više hranjivih tvari, ali manje kalorija.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....