StoryEditorOCM
Zdravljeobroci šampiona

Erling Haaland otkrio tajnu svoje prehrane, evo što se nalazi na njegovu jelovniku, ima i tajni napitak

Piše mozaik sd
18. svibnja 2023. - 13:23

Nogometni svijet već nekoliko godina bruji o 23-godišnjem norveškom centarforu Manchester Cityja Erlingu Haalandu, koji s velikim uspjehom trese protivničke mreže.

Pri tome se najčešće spominju njegov talent, predispozicije i "glad za golovima", pa i genetiku jer Haalandu je otac bio poznati nogometaš, a majka atletičarka.

U takvim analizama zaboravlja se prehrana, a da mu je ona važna, potvrdio je i mladi nogometaš. Haalandova prehrana uvelike je drugačija u odnosu na ostale nogometaše.

image

Haaland je koncipirao prehranu po uzoru na Cristiana Ronalda

AFP

Ispostavilo se da stameni centarfor jede velike količine iznutrica, među kojima su životinjsko srce i jetra, a nedavno je na Instagramu i objavio fotografiju iznutrica koje jede. Iznutrice su bogate vitaminom B, a Erling se zainteresirao za ovakav način prehrane nakon što je saznao da ga prakticira i Cristiano Ronaldo, čija karijera traje više od 20 godina.

Ta vrsta mesa omogućuje Haalandu unos do 6000 kalorija dnevno, što je važno za mišićnu masu i izostanak ozljeda, piše Telegraf.rs.

Filtrirana voda i sunce za dobro jutro

– Mislim da je najvažnije jesti kvalitetnu hranu i da je što više domaća. Ljudi kažu da je meso loše za vas, ali koje? Meso koje dobivate u McDonald‘su? Ili meso lokalne krave hranjene travom? Jedem srce i jetru, rekao je svojedobno Haaland u dokumentarcu o sebi.

Proizvodi koje najčešće konzumira su tjestenina, piletina, riba i svježe povrće. Sve bez soli i ulja, koje njegov osobni kuhar ne koristi. Smrznuta hrana i gazirana pića nalaze se na listi "zabranjenih" namirnica.

Još jedna Haalandova velika tajna o prehrani povezana je s njegovim "čarobnim pićem". Opsežno istraživanje otkrilo je iznenađujuće sastojke od kojih se sastoji ovaj napitak - na treninzima često pije shake od mlijeka, kelja i špinata, a često je viđen i kako jede mrkvu.

- Također, počeo sam filtrirati vodu. Mislim da moje tijelo ima puno koristi od toga. Prvo što radim ujutro je da malo osunčam oči i mislim da je to dobro za dnevni ritam, otkrio je Haaland, piše Telegraf.rs.

Mlađi čitatelji s ovakvom prehranom mogli ostvarivati bolje rezultate, možda postati i odlični sportaši, a stariji bi se mogli osjećati bolje i energičnije. Naravno, uz nešto manji ukus kalorija.

image

Erling Haaland na treninzima često pije shake od mlijeka, kelja i špinata

Oscar Del Pozo/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 00:20