Ako se i vi bojite da će vam pećnica idućih dana biti malo previše zauzeta za još jednu vrstu kolača, a baš biste ih željeli napraviti, nudimo vam slatko malo rješenje. Od simpatičnog bračnog para Sertić koji pratimo na Instagramu Desertici, dobili smo recept za simpatične šubarice s kokosom, jednostavan, a efektan desert koji se priprema bez pečenja. Kako je to moguće
Ovo za što mislite da je biskvit, zapravo su keksi i to čajni kolutići. Rezultat je, uvjeravaju nas, jednako dobar kao što su dobre izvorne snježne šubarice, starinski kolač kojeg se stariji možda još uvijek sjećaju.
Ono što je sigurno, nećete se pretjerano umoriti prilikom izrade, a dobit ćete lijep dodatak blagdanskom stolu. I to bez korištenja pećnice.
Čupave šubarice
Sastojci:
500 ml mlijeka
5 žlica gustina
5 žlica šećer
1 vanilin šećer
150 g maslaca
čajni kolutići (mogu se korisiti čajni ili kakao)
100 g kokosa
malo mlijeka i ruma za namakanje kolutića
Priprema:
Oko 200 ml mlijeka pomiješajte s gustinom, šećerom i vanilin šećerom, a ostatak mlijeka staviti zagrijte do vrenja. Kad zakuha, dodajte mu pripremljenu smjesu te skuhajte kremu kao da kuhate puding. U ohlađenu kremu dodajte maslac.
Kolutiće keksa umačite u mlijeko s malo ruma i slažite na podlogu. Na svaki keks žličicom stavite kremu pa ga poklopite s drugim kolutićem te zatim šubaricu uvaljajte u kokos.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....