NEdavno smo vam otkrili kako se priprema lažna verzija popularnog ledenog vjetra, a danas je na redu lažna mađarica. Jer zašto biaste se gnjavili s pravljenjem i pečenjem kora, kad za to nema potrebe.
Lažna mađarica nadahnuta je omiljenim kolačem s puno kora, kuhanom kremom okusa karamele i čokoladnom glazurom i sasvim je jesno da je original puno bolji, ali i ova je jednostavna slastica stekla brojne obožavatelje jer se priprema puno brže i jednostavnije.
Osnovni sastojci su keksi i čokolada, ali ako mislite da je dovoljno otopiti čokoladu i u nju ubaciti kekse, na krivom ste tragu.
Tajna pripreme savršene lažne mađarice je u posebnom slatkom čokoladnom sirupu koji treba preliti preko keksa. Različiti recepti navode različite omjere sastojaka, a nama se čini da je ovaj pogodio "u sridu".
Lažna mađarica
Sastojci:
800 g keksa
750 ml vode
250 g maslaca
200 g čokolade za kuhanje
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
Ganache:
250 ml vrhnja za šlag
125 g čokolade za kuhanje
125 g mliječne čokolade
Priprema:
Ako koristite veće kekse, razlomite ih na manje komade.
U veći lonac stavite vodu, šećer, vanilin šećer, maslac i čokoladu za kuhanje pa ih kuhajte dok se ne otope. U smjesu ubacite kekse, dobro promiješajte pa sve prebacite u lim za pečenje dimenzija oko 20x35 cm, poravnajte i ostavite da se ohladi.
Kad se kolač stisnuo, zakuhajte slatko vrhnje, maknite ga s vatre i dodajte mu čokoladu narezanu na kockice. Dobro izmiješajte i prelijte preko kolača pa pustite da se ganache stisne prije rezanja.