Zamislite čokoladnu slasticu bez glutena, laktoze, jaja i dodanog šećera... Hm, zamislili ste nešto poprilično neprivlačno, zar ne? Ili ste možda pomislili da biste za napraviti takvu slasticu satima morali čekati da se nešto natopi, samelje, izmiješa, ispeče... Ništa od toga!
Ova se kremasta čokoladna fantazija radi od samo dva sastojka, a kako ćete se uvjeriti u priloženom videu, pjenasta je nježna poput parfe kreme. Nama je pravo iznenađenje koji je drugi sastojak (jer prvi je, naravno, očit). Kruške! Tko bi rekao...
Sve što trebate napraviti je skuhati kruške, otopiti čokoladu te ih pomiješati u blenderu. Da ne duljimo, evo vam recept, a u nastavku i video.
Fondant od čokolade
Sastojci:
500 g krušaka
220 g tamne čokolade sa 70% kakaa
Priprema:
Kruške operite, ogulite i narežite na kockice pa ih stavite kuhati. Kuhajte ih dok ne omekšaju, a u međuvremenu otopite čokoladu.
Kruške i rastopljenu čokoladu stavite u blender pa ih usitnite u jednoličnu masu. Prebacite je u dekorativni duguljasti silikonski kalup ili ono što vam je pri ruci (ako kalup nije silikonski, obložite ga papirom za pečenje kako biste slasticu mogli izvaditi nakon što se stisne).
Ostavite fondant u hladnjaku najmanje 4 sata, a kad se stegne izvadite ga iz kalupa.