StoryEditorOCM
Slatkohit slastica

Kako ovo dobro izgleda! Omiljeni okusi spojeni u bogatoj, kremastoj torti: Marin recept je čudo, a tek ovaj detalj...

Piše Spiza SD
30. studenog 2023. - 19:24

Čokolada i karamela tako se dobro slažu da je prava šteta ne kombinirati ih u svakoj mogućoj prilici. Ta dva omiljena okusa osobito su dobro spojena u popularnoj slastici Kinder maxi king, a najoštrija konkurencija spomenutoj slastici je kremasta torta nastala po uzoru na nju.

Do sada smo već vidjeli nekoliko verzija ove torte jer je zaista veliki slatki hit, no kad smo je ugledali na profilu trogirske meštrovice za slatko koju pratimo na Instagramu Mariane 7, ostali smo paf. Bolju Kinder maxi king tortu još nismo vidjeli, Mare je uspjela postići čak i vrlo uvjerljiv sloj karamele. Svaka joj čast i hvala joj što nam je dopustila da njen recept i fotografiju torte prenesemo našim čitateljima.

Kinder maxi king torta

Sastojci:

Karamel

180 g šećera
150 g slatkog vrhnja 
30 g maslaca

Biskvit

2 jaja
60 g šećera
60 g brašna
10 g kakao u prahu

Preljev za biskvit

100 ml mlijeka
30 g instant kakao

Krema

500 g mascarpone sira
540 ml vrhnja za šlag 
200 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
1/2 žličice bourbon vanilje
6 listova želatine

Preljev

150 ml vrhnja
150 g čokolade s lješnjacima

Priprema:

Za karamel otopite šećer na laganoj vatri bez miješanja, lagano dodajte zagrijano vrhnje (pazite da ne pokipi, budite jako oprezni) i na kraju dodajte maslac. Bit će gusto. Prelijte u posudicu i pokrijte folijom pa pustite da se ohladi.

Jaja istucite sa šećerom u pjenu (miksajte 10 minuta),špatulom dodajte prosijano brašno i kakao, izmiješajte, istresite u kalup promjera 24 obložen papirom za pečenje pa pecite 10 minuta na 180.stupnjeva Celzija.

Zagrijte mlijeko i u njemu otopite kakao. Biskvit prebacite na tanjur za serviranje, okolo ostavite obruč i acetatnu foliju i poškopimo ga mlijekom i kakaom.

500 ml vrhnja istucite, ali ne prečvrsto. Mascarpone sobne temperature i kondenzirano mlijeko izmiksajte i dodajte im vaniliju. Zagrijte 40 ml vrhnja i u njemu otopite 6 listova želatine koju ste prethodno namočili u vodi desetak minuta. Dodajte sir i kondenzirano mlijeko i izmiješajte. Na kraju lagano pjenjačom umiješajte tučeno vrhnje.

Pola kreme istresite na biskvit, okolo malo napravite rub, u sredinu stavite karamel, a poviše njega ostatak kreme. Ja drugu polovicu kreme prebacim u slastičarsku vrećicu i onda 1 cm od ruba obruča prođem kremom da mi u sredini ostane udubljenje, tako karamel ne iscuri vani.

Za preljev zagrijte vrhnje i otopiti čokoladu u njemu pa prelijte preko kreme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 08:12