Glumica Ecija Ojdanić oglasila se na Instagramu i podijelila sa svojim pratiteljima recept za domaće kiflice. Priznala je da joj kiflice uvijek dobro prolaze u društvu, a recept joj je dala njezina mama.
Sastojci za tijesto:
- kg glatkog brašna
- svježi kvasac
- 2 jaja
- pola litre mlijeka
- 2 šalice za crnu kavu ulja
- sol, šećer
Sastojci za nadjev:
- 50-70 dkg sira
- 1 jaje
- malo soli
- opcionalno može i šunka
Sastojci za posipanje:
- maslac izrezan na kockice
- 1 razmućeno jaje
- sezam
Postupak:
1. U pola litre mlakog mlijeka razmutiti svježi kvasac, uz žlicu šećera, te ostaviti 10-15 min da se kvasac aktivira.
2. U 1 kg posoljenog brašna napraviti rupicu, razbiti 2 jaja, pomiješati, uliti kvasac i mlijeko, i dobro izraditi, sve dok tijesto ne postane glatko i kompaktno.
3. Tijesto prekriti i ostaviti da se malo digne.
4. Tijesto podijeliti na 4 loptice, svaku lopticu posebno izraditi, valjkom napraviti krug. Krug podijeliti na 16 dijelova, na vrh staviti nadjev. Kiflice premazati jajem, staviti malu kockicu maslaca i posuti sezamom.
5. Peći 10-ak minuta na 200 C stupnjeva.
Ecija savjetuje da bez obzira koliko vas kiflice privlače ipak pričekate nekoliko minuta nakon što ih izvladite iz pećnica jer inače riskirate da opečete jezik.