StoryEditorOCM
Slatkopjenast i lagan

Božićni tiramisu po Katarininom receptu sve će očarati: bogati desert uz jedan mali dodatak postaje još bolji, bit će hit

Piše T. S. M.
25. prosinca 2024. - 08:15

Treba li vam još jedna ideja za desert dostojan proslave Božić i Nove godine, nudimo vam fantastičan recept za tiramisu u malo drugačijoj izvedbi. S pistacijama, nezaobilaznim hit okusom ovih blagdana.

image
Privatni album

Otkrila nam  Katarina Đozović koju pratimo na Instagramu Kate Homecooking. Kate nam je dala još jednu jako dobru ideju: isti se desert može napraviti i u čašama, a na taj način poslužen djeluje osobito efektno.

image
Privatni album

Tiramisu s pistacijama

Sastojci: 

500 g mascarpone sira
5 žumanjka
3 žlice šećera
2 vanilin šećera
2 žlice soka i malo korice limuna (opcionalno)
200 ml slatkog vrhnja
2 velike žlice slatkog namaza od pistacija (ako koristire nezaslađeni, dodajte još jednu žlicu šećera)
1 paket piškota (cca 300g)
4 produžena espressa 

Priprema:

Svi sastojci neka vam budu sobne temperature, osim slatkog vrhnja koje dobro rashladite.

Pripremite kavu za umakanje piškota. 

Žumanjke i šećer miješajte u na pari  6-8 min dok se malo ne zapjene i posvijetle.

Istucite slatko vrhnje, dodajte mu mascarpone, žumanjke i namaz od pistacija. Lagano sve skupa promijesajte ili miksajte na najmanjoj brzi dok smjesa ne postane glatka.

Piškote kratko namočite u kavu i složite u posudu.

Prelijte ih kremom pa složite novi sloj keksa i prelijte ih ostatkom kreme. Pospite sitno sjeckanim pistacijama i dodacima po želji (malo malina ili nara).

Dobro ohladite.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2024 08:17