StoryEditorOCM
Slanoza polizat prste

Zapečeni kups još je bolji od dinstanog, dodajte mu par sastojaka i imat ćete kompletan obrok. Bez miješanja i gnjavaže!

Piše T. S. M.
30. rujna 2024. - 14:17

Tržnice su pune mladog kupusa, no mnogima nedostaje ideja što bi s njim mogli napraviti. Maksimalni domet kulinarske inspiracije doseže im tek salatu od kupusa i dinstani kupus. Svima s manjkom nadahnuća i volje za dugotrajnim stajanjem uz šetednjak nudimo recept za slasno jelo s kupusom koje se priprema u pećnici - bez miješanja i gnjavaže.

Kupusu je potrebno dodati još par sastojaka, a rezultat je zasitno i ukusno jelo koje može biti kompletan obrok. Po želji mu možete dodati i rižu ili neku njoj sličnu namirnicu ili pak krumpire, no može i bez toga.

Jednako tako, umjesto piletine možete koristiti bržole, kobasice ili komade pancete - kako vam je po guštu i što vam je na raspolaganju.

Pečeni kupus s piletinom

Sastojci:

4-6 pilećih bataka
2 rajčice
2 režnja češnjaka
1 glavica kupusa
1 paprika
1 luk
1 žličica suhog začinskog bilja po izboru
1 žličica slatke mljevene paprike
maslinovo ulje
malo octa ili limunovog soka
sol, papar

Priprema:

Piletinu dobro začinite i ostavite da stoji dok ne pripremite ostale sastojke.

Kupus narežite kao za salatu, posolite ga imalo izgnječite rukama pa ga ostavite da odstoji 15-ak minuta. Potom ga ocijedite od tekućine koju je pustio.

U međuvremenu narežite ostalo povrće i upalite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.

Kupusu dodajte svo ostalo povrće, ulje, ocat ili limunov sok te začine,a zatim ga promiješajte pa ga rasporedite u posudu za pečenje te mu na vrh posložite piletinu. Stavite jelo u pećnicu i pecite dok se piletina ne ispeče (bocnite je nožem na najdebljem mjestu, gotova je ako je sok koji iz nje curi bistar).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 14:17