StoryEditorOCM
Slanojesenska manistra

Tjestenina puna okusa: zgodno jelo sa sezonskim sastojcima oduševit će i prave gurmane, ali samo ako postupite ovako...

Piše T. S. M.
17. listopada 2024. - 11:00

Jesen je pravo vrijeme za uživanje u jelima s tikvom, no ponekad nam nedostaju ideje što bi se s njom moglo napraviti. Srećom, tu su društvene mreže i blogovi, pa čak i stare kuharice koje je s vremena na vrijeme užitak prolistati, a mi smo u našoj potrazi naišli na odličan recept pa vam ga predlažemo, neka vam se nađe kad vam ponestane ideja za pripremu tikve.

Imajte na umu da se ovo jelo može pripremiti s butternut tikvom, no ako želite aromatičniji rezultat, vaš idealan izbor je hokkaido. U svakom slučaju, važno je tikvu prije dodavanja tjestenini dobro začiniti i ispeći u pećnici - budete li je samo skuhali, neće biti jednako ukusna.

Tjestenina s pečenom tikvom i špinatom

Sastojci

350 g očišćene tikve
350 g g mekane roštilj kobasice
300 g tjestenine
200 g špinata
150 g parmezana
1 režanj češnjaka
maslinovo ulje
malo muškatnog oraščića
sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje. Tikvu očistite, narežite na kockice i odmjerite 350 g pa je rasporedite po limu, začinite maslinovim uljem, solju, paprom i muškatnim oraščićem pa je pecite 20-25 minuta.

U međuvremenu u velikom loncu zakuhajte  posoljenu vodu i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju pa je procijedite, ali sačuvajte oko 100 ml vode.

Zagrijte žlicu maslinovog ulja u velikoj neprianjajućoj tavi, kobasicu grubo izdrobite na komadiće pa je prepecite. Dodajte češnjak u tavu i kuhajte još minutu, ubacite pečenu tikvu i špinat pa pirjajte dok špinat ne počne venuti.

Dodajte sol i papar, ubacite tjesteninu i po potrebi dodajte vodu od kuhanja, dodajte parmezan pa sve dobro promiješajte i podijelite u tanjure.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 11:01