StoryEditorOCM
Slanotop recept

Sočna piletina punjena kremastim nadjevom od špinata i više vrsta sira: ovaj specijalitet sprema se lakše no što mislite

Piše T. S. M.
13. lipnja 2024. - 11:15

Sezona je mladog špinata i treba je iskoristiti dok traje, a to nije teško jer špinat možeemo ubaciti u skoro svako jelo. Lako ga je dodati varivima, može se ubaciti u juhe od tikvica i brokule, mlado lišće izvrsno je na salatu, a uvijek nam dobro dođe malo lešo ili tacanog špinata, bilo kao prilog ili lagani obrok.

Špinat također možemo iskoristiti kao nadjev za sve i svašta, od bureka i quichea pa do - piletine. Pileća prsa punjena nadjevom od špinata i sira jako su ukusna i sočna, a ako ih pripremite po našem receptu bit će i jako ukusna.

Punjena pileća prsa

Sastojci:

100 g ricotte
100 g špinata
30 g mozzarelle
25 g parmezana
2 komada pilećih prsa bez kože
2 režnja češnjaka
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Pileće filete prerežite uzdužno gotovo do kraja, kako biste dobili džepiće u koje će ići nadjev pa je dobro začinite solju, paprom i dimljenom paprikom.

Pomiješajte ricottu, jedan protisnuti češnjak, naribanu mozzarellu i naribani parmezan.

Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva Celzija.

Špinat isplahnite, otresite, stavite u posudu skupa s maslinovim uljem, usitnjenim preostalim režnjem češnjaka i malo soli pa pirjajte par minuta dok špinat ne svene, a tekućina koju je pustio gotovo potpuno ne ishlapi.

Usitnite špinat i dodajte ga siru. Dobivenim nadjevom napunite filete i zakačite ih čačkalicama ili povežite kuhinjskim koncem.

Zagrijte malo ulja u tavi koja može u pećnicu pa prepecite filete sa svake strane po četiri minute, a zatim tavu s piletinom prebacite u vruću pećnicu. Nakon 15 minuta bocnite najdeblji dio fileta i provjerite je li sok koji izlazi bistar ili mutan. Ako je bistar, meso je pečeno, ako nije, pecite meso još pet minuta.

Pričakajte pet minuta prije rezanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 11:16