Još je možda malo rano za fažol sa suvim mesom, ali baš je pravi trenutak za dobro, kripno, jušno varivo od crvene leće. U receptu koji vam prenosimo s Instagrama iza kojeg stoji Sandra Suhor Galiot, leća se spaja sa špinatom i porilukom. Ideja nam zvuči super, recept još bolje pa vam ga uz Sandrino dopuštenje prenosimo.
U nastavku ćete pronaći i video pa ćete vidjeti kako priprema ovog jela izgleda u praksi.
Varivo od crvene leće i špinata
Sastojci:
250 g crvene leće
200 g zamrznutog špinata
3 žličice garam masale
2 žličice curryja
1 žličica češnjaka
1/2 žličice čilija u prahu
1 poriluk
1 limun
kokosovo mlijeko
ulje
sol, papar
Priprema:
Očistite i narežite poriluk pa bijeli dio prepržite na zagrijanom ulju. Maknite ga malo sa strane kako biste oslobodili nešto mjesta u teći pa dodajte začine te prepržite i njih.
Dodajte crvenu leću, oko pola litre vode i špinat pa poklopite.
Nakon 15-ak minuta kuhanja dodajte i zeleni dio poriluka, 2 žličice soli i kokosovo mlijeko. Promiješajte pa kuhajte još 15-ak minuta. Prije posluživanja u svaki tanjur dodajte i malo soka od limuna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....