StoryEditorOCM
Slanozdravo i lagano

Pržene tikvice bez brašna idealna su brza večera: sočne su, hrskave, imaju malo kalorija i ne upijaju masnoću - evo kako

Piše S. Š.
30. kolovoza 2024. - 18:30

Ako tražite brzu i laganu večeru koja je gotova za tren, pržene tikvice bez brašna idealan su izbor. Nježne i sočne tikvice, obogaćene aromom kopra i češnjaka, oduševit će vas svojim okusom, a pritom nećete unositi puno kalorija. Za razliku od uobičajenog pohanja, ove tikvice se ne prže u brašnu, što ih čini laganijim i zdravijim obrokom. Priprema je jednostavna i brza, a rezultat su hrskavi, ali istovremeno mekani kolutovi tikvica koji se savršeno slažu s dodatkom octa ili mliječnog sosa. Isprobajte i uživajte!

Pržene tikvice

Sastojci:

2-3 tikvice
5-6 žlica ulja
češnjak
sol
kopar
ocat, po želji

Priprema:

Operite i očistite tikvice. Isijecite ih na kolutove i osušite kuhinjskim papirom. Zagrijte dvije žlica ulja u tavi i pržite tikvice u porcijama. Kako upijaju ulje dodajte novu količinu, tako ni tijekom kuhanja ne plivaju u masti.

Gotove tikvice začinite octom, češnjakom i koprom. Posolite na kraju prije serviranja da tikvice previše ne omekšaju. Poslužite ih uz hladni umak po želji i uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:59