Nema boljeg osjećaja od onog kad već s vrata osjetite miris svježe pečenog kruha. Toplom domaćem kruhu niti jedna pekara nije ni do koljena. Topi se u ustima, okus je neopisiv - gotovo da ga je šteta namazati.
Ako smo vas uspjeli dovesti u napast da promislite kako biste baš mogli ispeći kruh, pripremite se jer sad ćemo u potpunost pobiti svaki potencijalni razlog da odmah ne krenete mijesiti tijesto. Za vas smo pronašli recept za focacciu - tradicionalnu talijansku pogaču s mediteranskim začinima.
Donosimo vam i savjete zbog kojih garantiramo da će je ukućani smazati prije no što se stigne ohladiti.
Focaccia
Sastojci:
Tijesto:
500 g glatkog brašna
jedna vrećica instant kvasca
dvije žličice soli
7 g šećera
300 ml mlake vode
50 ml maslinova ulja
Premaz:
100 ml ma...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....